eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Denso Gyártó Magyarország Kft. székesfehérvári logisztikai központja az átadóünnepség napján, 2019. szeptember 20-án. A cég 18,5 milliárd forintos beruházást hajtott végre Székesfehérváron, és ehhez 1,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott a kormánytól.
Nyitókép: A Denso Gyártó Magyarország Kft. székesfehérvári logisztikai központja (MTI/Bodnár Boglárka)

Az egyik magyarországi autóipari gyártó már két műszakban termel

A japán tulajdonú cég a múlt héten indította újra a termelést, azóta duplájára nőtt a munkába álltak száma.

Két műszakban termel keddtől a Denso Gyártó Magyarország Kft. fehérvári üzeme miután a múlt héten újraindította a termelést a japán gépjárműalkatrész-gyártó.

Szincsák Attila kereskedelmi és pénzügyi igazgató kedden elmondta, hogy ezen a héten a múlt heti munkavállalói létszám duplája, mintegy 1500 ember dolgozik, a többiek munkanapját a 12 havi munkaidőkereten belül áthelyezte a munkáltató. A munkavállalókat "forgatják", így akik az előző héten dolgoztak, most pihenőnapon vannak.

A helyzet még mindig nem ideális, ugyanakkor határozottan jobb, mint korábban, mert a nyugat-európai autógyárak is "ébredeznek", bár ez egyelőre a rendelésállományukon nem látszik, feltehetően azért, mert a cégek beraktároztak alkatrészekből - fejtette ki a vezető.

A Denso március 18-án jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt tíz munkanapra leáll a székesfehérvári gyár, és a nyárra tervezett leállást hozza előre, ez alatt a munkavállalók bért kapnak, szabadságon lesznek. A március 21-től április 5-éig tartó leállást követően a limitált termelés április 6-án indult el.

A dolgozók szigorú előírások mellett végzik tevékenységüket: maszkban, kesztyűben, védőtávolságok betartásával dolgoznak, az ebédet pedig dobozban kapják.

A nyilvános cégadatok szerint a Denso Gyártó Magyarország Kft. a 2018-as üzleti évet 745,6 millió eurós nettó árbevétel (260 milliárd forint) mellett 34,2 millió eurós (11,9 milliárd forint) nyereséggel zárta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×