eur:
395.16
usd:
364.35
bux:
65491.47
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pixabay.com

Szijjártó Péter jó hírrel indította a vasárnapot

A magyar-horvát határ menti ingázásról állapodott meg horvát kollégájával a közösségi oldalán vasárnap reggel közzétett bejegyzése szerint.

A külgazdasági és külügyminiszter közölte: „A minap muraközi (a magyar–horvát határ túloldalán élő) horvát szőlősgazdák keresték meg Cseresnyés Péter képviselőtársamat, barátomat azzal, hogy a határon életbe léptetett korlátozások miatt nem tudnak átjönni Magyarországra, hogy megműveljék a muramentei szőlőiket. Márpedig ha most nem végzik el a munkákat, akkor biztosan nem lesz szüret.”

Szijjártó Péter ezért a szombati napon felhívta Gordan Grlic-Radman horvát külügyminisztert, akivel, mint közölte, gyorsan meg is állapodtak arról, hogy lehetővé teszik az ingázást a határon. Ez jó a határ mindkét oldalán élő, egymással szoros kapcsolatban lévő közösségeknek, és jó mindkét ország gazdaságának – szögezte le.

„A részletekről a két rendőrfőkapitány megállapodik és indulhatnak a tavaszi munkák!” – írta bejegyzésében Szijjártó Péter.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Elárulta az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka, mivel kerekedhetnek felül Oroszországon

Elárulta az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka, mivel kerekedhetnek felül Oroszországon

Olekszandr Szirszkij, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka kiemelte a drónok fejlesztésének fontosságát az orosz erőkkel szembeni előny elérésében. A Telegramon tett nyilatkozatában, melyet Vadim Szuharevszkij helyettesével való találkozót követően adott ki, Szirszkij az aszimmetrikus megoldások felé való nyitottságát hangsúlyozta. Célja, hogy ezeknek az eszközöknek a használatával minőségi előnyt szerezzenek a létszámban fölényben lévő orosz hadsereggel szemben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×