eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pexels.com

Jelentős összeget lehet spórolni a bankszámlán, csak kevesen figyelnek oda

Érdemes odafigyelni az egyes szolgáltatások árazására, mert azzal évente akár százezer forintot is meg lehet takarítani.

Januárban mindenkinek kellett kapnia a bankjától egy bankszámla-díjkimutatást, ami tételesen megmutatja, 2019 utolsó öt hónapjában mennyit költött bankolásra. Sokan ekkor szembesültek azzal, mennyit fizettek a készpénzfelvételért, a bankkártya-használatért vagy éppen milyen költséggel járt hitelkeretük fenntartása.

A Bankmonitor megvizsgálta, mire érdemes odafigyelni, milyen szolgáltatásoknál lehet megtakarítást elérni, sőt egy átlagos fogyasztó akár a felére is csökkentheti a banki kiadásait. A fő spórolási lehetőségek:

  • Bankkártya éves díja: a bankszámlák többségéhez már kapcsolódik olcsóbb – vagy akár díjmentes – bankkártya, melyet vásárlásra és készpénzfelvételre – külföldön és belföldön – egyaránt használhatunk.
  • Készpénzfelvétel: a havonta két darab, maximum 150 ezer forint összegű ingyenes készpénzfelvétellel érdemes kalkulálni a készpénzhasználatnál, ráadásul érdemes odafigyelni, hogy ez a lehetőség, egyáltalán be van-e állítva.
  • Fizetések, átutalások, csoportos beszedési megbízások: létezik olyan, teljesen ingyenes bankszámla, amelynél díjmentesen lehet elektronikus csatornán keresztül – netbank és mobilalkalmazás – utalni.
  • SMS díj: érdemes kérni, hogy mobilalkalmazáson keresztül kapjuk a banktól a biztonsági üzeneteket.
  • Folyószámlahitel: a folyószámlahitel-keret költséggel jár, ami az éves díj és a felhasznált összeg kamatából tevődik össze, de ha csak végső tartalékként tekintünk a hitelre, akkor az éves díja minimális.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×