INFORÁDIÓ 
2020. április 6. hétfő
Bíborka, Vilmos

bank

bankszámla

költség

Jelentős összeget lehet spórolni a bankszámlán, csak kevesen figyelnek oda

Jelentős összeget lehet spórolni a bankszámlán, csak kevesen figyelnek oda

Infostart

Érdemes odafigyelni az egyes szolgáltatások árazására, mert azzal évente akár százezer forintot is meg lehet takarítani.

Januárban mindenkinek kellett kapnia a bankjától egy bankszámla-díjkimutatást, ami tételesen megmutatja, 2019 utolsó öt hónapjában mennyit költött bankolásra. Sokan ekkor szembesültek azzal, mennyit fizettek a készpénzfelvételért, a bankkártya-használatért vagy éppen milyen költséggel járt hitelkeretük fenntartása.

A Bankmonitor megvizsgálta, mire érdemes odafigyelni, milyen szolgáltatásoknál lehet megtakarítást elérni, sőt egy átlagos fogyasztó akár a felére is csökkentheti a banki kiadásait. A fő spórolási lehetőségek:

  • Bankkártya éves díja: a bankszámlák többségéhez már kapcsolódik olcsóbb – vagy akár díjmentes – bankkártya, melyet vásárlásra és készpénzfelvételre – külföldön és belföldön – egyaránt használhatunk.
  • Készpénzfelvétel: a havonta két darab, maximum 150 ezer forint összegű ingyenes készpénzfelvétellel érdemes kalkulálni a készpénzhasználatnál, ráadásul érdemes odafigyelni, hogy ez a lehetőség, egyáltalán be van-e állítva.
  • Fizetések, átutalások, csoportos beszedési megbízások: létezik olyan, teljesen ingyenes bankszámla, amelynél díjmentesen lehet elektronikus csatornán keresztül – netbank és mobilalkalmazás – utalni.
  • SMS díj: érdemes kérni, hogy mobilalkalmazáson keresztül kapjuk a banktól a biztonsági üzeneteket.
  • Folyószámlahitel: a folyószámlahitel-keret költséggel jár, ami az éves díj és a felhasznált összeg kamatából tevődik össze, de ha csak végső tartalékként tekintünk a hitelre, akkor az éves díja minimális.
Nyitókép: Pexels.com
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018