INFORÁDIÓ 
2020. április 7. kedd
Herman

liszt ferenc nemzetközi repülőtér

fapados

repülés

Újabb nagy építkezés kezdődik Ferihegyen

Újabb nagy építkezés kezdődik Ferihegyen

Infostart

Nyárra készül el a fapados gépeket kiszolgáló 1-es móló délkeleti szárnya, amely további 8 beszállítókapuval növeli a kiszolgálókapacitást.

Egy hónapja fogadja az utasokat a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az új beszállítócsarnok. Az 1-es móló névre keresztelt épület első ütemben elkészült, északnyugati szárnyát a január 15-i átadása óta 300 ezer induló és érkező utas használta. A Budapest Airport folytatja a második, befejező fázis építését is, amely a nyári csúcsszezonra készül el teljes egészében – írja az airportal.hu

Az 1-es móló jelenleg öt állandó és egy ideiglenes beszállítókapuval üzemel. A móló beüzemelése óta elérhető publikus wifi szolgáltatás mellett már minden ülőpadba beépített USB-s mobil töltő működik. A beszállócsarnok digitális és statikus információs tábláit pedig a Budapest Airport folyamatosan finomhangolja az utasok még jobb kiszolgálása érdekében.

Megkezdődött az épület délkeleti szárnyának építése, amely további 8 beszállítókapuval növeli az épület kiszolgálókapacitásait. A második ütem átadásával összesen 11 500 négyzetméteresre növekszik a repülőtér schengeni forgalmát kiszolgáló utasmóló.

A nyárra elkészülő szárny ugyanakkor nemcsak a forgalom hatékonyabb kezelését segíti elő, hanem egyúttal kellemes repülőtéri környezetet is biztosít az utasoknak: a központi csarnokban pihenő- és váróteret alakít ki a Budapest Airport, továbbá étel- és italvásárlási lehetőség és egy bolt is helyet kap az épületben. Ezenfelül további három akadálymentesített mosdóblokk, valamint egy dohányzóterasz szolgálja majd az utasok kényelmét.

Az utasmóló megépítése mintegy 8,3 milliárd forintba kerül, amit teljes mértékben a Budapest Airport finanszíroz.

Nyitókép: Budapest Airport
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018