eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Budapest Airport

Újabb nagy építkezés kezdődik Ferihegyen

Nyárra készül el a fapados gépeket kiszolgáló 1-es móló délkeleti szárnya, amely további 8 beszállítókapuval növeli a kiszolgálókapacitást.

Egy hónapja fogadja az utasokat a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az új beszállítócsarnok. Az 1-es móló névre keresztelt épület első ütemben elkészült, északnyugati szárnyát a január 15-i átadása óta 300 ezer induló és érkező utas használta. A Budapest Airport folytatja a második, befejező fázis építését is, amely a nyári csúcsszezonra készül el teljes egészében – írja az airportal.hu

Az 1-es móló jelenleg öt állandó és egy ideiglenes beszállítókapuval üzemel. A móló beüzemelése óta elérhető publikus wifi szolgáltatás mellett már minden ülőpadba beépített USB-s mobil töltő működik. A beszállócsarnok digitális és statikus információs tábláit pedig a Budapest Airport folyamatosan finomhangolja az utasok még jobb kiszolgálása érdekében.

Megkezdődött az épület délkeleti szárnyának építése, amely további 8 beszállítókapuval növeli az épület kiszolgálókapacitásait. A második ütem átadásával összesen 11 500 négyzetméteresre növekszik a repülőtér schengeni forgalmát kiszolgáló utasmóló.

A nyárra elkészülő szárny ugyanakkor nemcsak a forgalom hatékonyabb kezelését segíti elő, hanem egyúttal kellemes repülőtéri környezetet is biztosít az utasoknak: a központi csarnokban pihenő- és váróteret alakít ki a Budapest Airport, továbbá étel- és italvásárlási lehetőség és egy bolt is helyet kap az épületben. Ezenfelül további három akadálymentesített mosdóblokk, valamint egy dohányzóterasz szolgálja majd az utasok kényelmét.

Az utasmóló megépítése mintegy 8,3 milliárd forintba kerül, amit teljes mértékben a Budapest Airport finanszíroz.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×