INFORÁDIÓ 
2020. március 29. vasárnap
Auguszta

elmű

émász

e.on

mnb

részvény

Kijelző a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) újraalapításának 25. évfordulóján a BÉT budapesti székházában 2015. június 22-én.

Vételi jogot gyakorol az E.ON

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

A vételi jog gyakorlása után az E.ON Hungária és az innogy International száz százalékos tulajdonosa lesz az Elműnek és az Émásznak, és a két társaság részvényei már nem lesznek tőzsdei forgalomban.

Él az Elmű és az Émász részvényeire vonatkozó vételi jogával az E.ON Hungária Zrt., szándékát a társaság bejelentette a Magyar Nemzeti Banknak. Az E.ON Hungária közleményében felidézte, hogy a társaság az Elmű Nyrt. és az Émász Nyrt. részvényire tett kötelező, nyilvános vételi ajánlat lezárása után sikeres tárgyalásokat folytatott az MVM Zrt. tulajdonrészének megvásárlásáról. Az MVM tulajdonrészének megszerzése után az E.ON Hungária és a vele összehangoltan eljáró innogy International Participations NV befolyása átlépte a kilencven százalékos küszöböt, így lehetővé vált a vételi jog gyakorlása az összes, még közkézhányadban maradt Elmű és Émász részvényre.

Az E.ON Hungária és az innogy International együttes befolyása az MVM részvénycsomagjának megvásárlása után az Elműben 98,94 százalékra, az Émászban pedig 97,03 százalékra emelkedett, a vételi jog gyakorlása csak a fennmaradó részvényeket érinti. A vételi jog gyakorlása után az E.ON Hungária és az innogy International száz százalékos tulajdonosa lesz az Elműnek és az Émásznak, és a két társaság részvényei már nem lesznek tőzsdei forgalomban.

A tájékoztatás szerint ez

a lépés újabb mérföldkő lesz az Elmű-Émász csoport integrációja és az új E.ON kialakítása felé vezető folyamatban.

A vételi jog gyakorlása biztosítja, hogy a kisrészvényesek méltányos vételár mellett értékesíthetik a részvényeiket. Az átalakítás után az új E.ON Hungária csoport hatékonyabb, stabilabb, eredményesebb társaság lesz fenntartható és földrajzilag fókuszáltabb működéssel - áll a közleményben.

Az Elmű szerdán tájékoztatást tett közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján az E.ON Hungária vételi jogának gyakorlásáról. Egy részvény vételára 34 585 forint, az átadási időszak február 12-től február 26-án 15 óráig tart. Az Émász tájékoztatása szerint egy részvény vételára 31 701 forint, az átadási időszak szintén február 12-től február 26-án 15 óráig tart. Az E.ON Hungária Zrt., mint a vételi jogát gyakorló ajánlattevő megbízásából lebonyolítóként az Equilor Befektetési Zrt. jár el.

Nyitókép: MTI/Marjai János
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018