eur:
393.91
usd:
368.57
bux:
66317.98
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

Megtörtént az első lépés az új óriáscég kialakítása felé

Hónapokig tart, mire teljesen összeolvad a magyar piacon az Extreme Digital és az eMAG, utána pedig intenzív növekedést terveznek. Beszámoltak arról is, hogyan érinti mindez a Black Friday-t és az ünnepi nagyüzemet.

Elkezdődött a magyar tulajdonú Extreme Digital és a dél-afrikai hátterű eMAG magyarországi leányvállalatának egyesülése, miután októberben a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyta a fúziót, a végleges összeolvadás hét-nyolc hónap alatt történik meg.

Az eMAG magyarországi leányvállalatát működtető Dante Kft. megvásárolja az Extreme Digital 100 százalékos tulajdonrészét, az adásvétel jogi része novemberben lezárul.

A létrejövő cégben 52 százalékos tulajdonrésze lesz a Dante Kft.-nek, és 48 százalékos részesedése az Extreme Digitalnak.

Magyarországon ez a két cég a két legnagyobb e-kereskedő a 21019-es adatok szerint, idén mindkét cég várhatóan nettó 40 milliárdos árbevételt fog elérni. Az egyesüléssel a műszaki termékeknél az új cégcsoport részesedése 20 százalék lesz - részletezte Várkonyi Balázs az InfoRádióban. Az Extreme Digital ügyvezetője kifejtette: a két cég egyesülésével egy itthoni társaság is versenyképes tud lenni a multik mellett.

Az új cégcsoportban főként a kiszolgálást, az operáció területét, az ügyfélszolgálatot és a logisztikát érinti majd a racionalizálás, ugyanakkor küzdenek a szakemberhiánnyal is. A fúzióval egy 600 dolgozót foglalkoztató, 80 milliárd forint nettó árbevételű vállalat jön létre a magyar piacon, a cél ennek megháromszorozása öt éven belül.

A két online áruház az idei ünnepi szezonra még külön készül, mindkét megszokott webcímen lehet vásárolni.

Ez hosszabb távon is így marad, a két külön nevet a közös irányítás alatt is megtartják.

Az előző évihez képest 25 százalékos bővülést vár az internetes kereskedelemben a novemberi Black Friday akciókkal két hónaposra bővült év végi csúcsidőszaktól az Extreme Digital ügyvezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×