eur:
392.72
usd:
366.5
bux:
66400.33
2024. április 25. csütörtök Márk

Hadüzenet a MÁV-nak, a csehek bejönnek a Délibe

A magyar vasúti cégen kívül a RailJet is konkurenst kaphat, és ha a cseh példából indulunk ki, az utasok fognak a legjobban járni.

Prága-Bécs-Budapest útvonalon új vasúti viszonylat kezdi meg működését hamarosan - számol be róla a RegionalBahn szaklap információi alapján az Azonnali.

A RegioJet sárga vonatai 2020 nyarától vehetik be a budapesti Déli pályaudvart.

A viszonylaton egy reggeli és egy esti vonat szerepelhet, Budapestre napi két pár sárga RegioJet vonat közlekedhet majd: a magyar fővárosból 7.45-kor és 15.35-kor indulnak majd a privát társaság szerelvényei. A megállóhelyek: Kelenföld, Győr, Mosonmagyaróvár, Hegyeshalom, Bécs Meidling, Bécs Főpályaudvar.

A menetidőt tekintve Bécs és Győr másfél órára lesz egymástól, és ugyanennyire lesz Győr Budapesttől.

A RegioJet nem kap semmiféle állami támogatást, így az állami kedvezmények sem lesznek érvényesek a vonatokon. Az árakról nem sokat tudni, de a bécsi RailJet vagy a MÁV-os EuroCity bő 13 euróért utaztat - Pesten váltva -, nem beszélve a 9 eurós buszjegyárról.

Csehországban a RegioJet megjelenésével emelkedett a szolgáltatási színvonal, a közlekedés kényelmesebb lett, nőtt is az utasszám, nemrég pedig a cég betört a szlovák piacra is.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
A gyengülés után visszaerősödött a forint

A gyengülés után visszaerősödött a forint

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×