INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 8. szombat
László

gazdaság

ipar

pályázat

Több tucat magyar multi születését segíthetik uniós felhívások

Több tucat magyar multi születését segíthetik uniós felhívások

Infostart

A magyar tulajdonú középvállalatok megerősítését és kiemelését szolgáló felhívások a 2021–2027-es fejlesztési ciklusnak is hangsúlyos elemei lehetnek.

A versenyszféra szerkezetváltozását mozdíthatják elő a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programon (Ginop) belül induló Magyar multi programok - mondta a Világgazdaságnak Essősy Zsombor, a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. vezérigazgatója.

A két új, együttesen 14,17 milliárd forint keretű felhívás tervezetét a napokban bocsátották társadalmi egyeztetésre, az észrevételeket, javaslatokat e hét vasárnapjáig várja a kiíró.

A cél, hogy önálló multivá erősödhessenek

A programok célja, hogy a hazai tulajdonú középvállalatok megerősödhessenek annyira, hogy végül a nemzetközi piacon terjeszkedve maguk is multinacionális termelőkké, szolgáltatókká váljanak, és ne kelljen nagy nyugat-európai cégek alá betagozódniuk. A vezérigazgató erre a legnagyobb esélyt az autóipari beszállítók önállósodása mellett az elektronikai és az élelmiszeripari cégekben látja.

Bár a Pénzügyminisztérium célja, hogy legyen minimum 100-130 erre alkalmas piaci szereplő, jó ha akad 60-80.

Közülük minden másodiknak lesz esélye multivá növekedni, feltéve, hogy már 2-4 éven belül képesek részeredményeket felmutatni - vélekedett Esőssy Zsombor.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

Meghalt Reigl Judit

A Kossuth-díjas, Franciaországban élő festőművészt 97 éves korában érte a halál....
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018