eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Jön a kétszemélyes álláshirdetések ideje?

Sokan küzdenek a szülési szabadság utáni munkakeresés nehézségeivel, de egy új cég megoldást kínál ezekre a problémákra. Szerintük a részmunkaidővel szemben jobb az "egy állást töltsünk be ketten" konstrukció.

Nők milliói szembesülnek azzal a problémával, hogy szülés után nem tudnak visszakerülni olyan munkakörbe, amely megfelelően kihasználná a képességeiket - írja a BBC.

Sokan a szülési szabadság után csupán részmunkaidős munkákat tudnak találni, szülőként munkát keresni az egyik legnehezebb feladat.

Két ausztrál álláskereső szülő közös önéletrajz beküldésével viccelődött, innen indult az egész

- olvasható a cikkben. 2017-ben indították el Puffling nevű internetes szolgáltatásukat, amely munkakörök megosztásához szűri az embereket. Elmondásuk szerint alig három hét után már 700 regisztrált felhasználójuk volt, akik hasonló célokkal, munkamorállal és háttérismeretekkel rendelkező kollégákat keresnek.

A felhasználók a regisztrációt követően a munkáltatók olyan álláshirdetései közül válogathatnak, ahol egy állást ketten vállalhatnak el.

Tulajdonképpen egy online társkereső, csak randi helyett munkát keresnek

A cég a közismert internetes társkeresőkhöz hasonló technológiát és algoritmusokat használ, hogy az emberek megtalálhassák leendő kollégáikat. Bátorítják a felhasználókat: a komoly munka megkezdése előtt a potenciális munkatársak üljenek le egy csésze kávé mellé, hogy jobban megismerjék egymást. Elvégre - akárcsak az online randizásnál - egy páros esetleg jól mutat a virtuális térben, de hamar kiderülhet, hogy a valóságban nem tudnak egy hullmáhosszra hangolódni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×