eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Fotó: Budapest Airport
Nyitókép: Budapest Airport

Belső vizsgálat indult a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a futópálya sérülése miatt

Az egyik gép futóműve megsérült a futópálya hibája miatt, de Budapest Airport közleménye szerint senki nem volt veszélyben.

Belső vizsgálatot indított a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője a szerdai reptérzárat okozó futópálya-sérülés miatt - közölte a Budapest Airport pénteken az MTI-vel.

A repülőteret szerda este kellett lezárni azért, mert a Wizz Air Stockholmból érkező Airbus A321-esének futóműve megsérült a futópálya hibája miatt.

Az üzemeltető közleményében hangsúlyozta: a betonfelület sérülése miatt sem az utasok, sem a repülőgép nem volt közvetlen vagy közvetett veszélyben. A sérülést a földi kiszolgáló személyzet vette észre, miután a légi jármű a forgalmi előtéren állóhelyére gurult - írták.

A Budapest Airport információi szerint a cég az incidens kezelése során minden vonatkozó szabályozási eljárásnak megfelelt, értesítették az illetékes hatóságokat, szervezeteket és szolgálatokat, illetve az utasokat is tájékoztatták. Hozzátették:

a Budapest Airport vezetősége belső vizsgálatot indított az ügyben, és a hatóságokkal is mindenben együttműködik.

A belső vizsgálat eredményeit a társaság nyilvánosságra hozza, amint az rendelkezésre áll.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az MTI megkeresésére közölte, a Közlekedésbiztonsági Szervezet is vizsgálja a szerdai balesetet.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×