eur:
392.47
usd:
365.57
bux:
66127.6
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: NIF

Nyárra megépül a Hungaroring csomópontja az M3-ason

Hamarosan elkészül az M3-as autópálya új csomópontja Mogyoród és Fót térségében – adta hírül a beruházó NIF Zrt.

Az M3 autópálya 19. kilométerénél épülő felüljáró állványzatának bontása és a hídépítés befejező munkái miatt már ideiglenes forgalmirend-változást vezettek be. Utána a kivitelező most sóvédelmi bevonattal látja el az autópálya feletti hídszerkezeteket. A munkavégzés ideje alatt 80 km/órás sebességkorlátozás mellett egy vagy két sávon folyamatosan haladhatnak majd az autósok. Az ideiglenes forgalmi rend – az időjárás és az előrehaladás függvényében – tervezetten május végéig áll fenn.

A Mogyoród és Fót megközelítését szolgáló új M3 autópálya-csomópont, valamint a csomópont és az 2101-es út közötti szakasz építése ütemtervnek megfelelően halad, a beruházás várható befejezése 2019 nyara.

Két körforgalom is kiépül az új bekötőúton. A távlati tervek szerint a csomópont déli irányba, a Hungaroring és Kerepes felé is új bekötőutat kap, kiváltva a jelenlegi rossz minőségű utat. A projekt jelentősen fejleszti a környék közlekedését, ugyanis egy olyan régebbi „fél” lejáratot vált ki, amely csak arra alkalmas, hogy Budapest irányába tudjanak rá felhajtani, vagy megközelítsék Mogyoródot Budapest felől.

A felüljárón jelenleg a hídszegélyek zsaluzását, vasszerelését és betonozását végzi a kivitelező. Folyamatban van a déli körforgalom csomóponti ágainak aszfaltozása, illetve a járható gyűrű térkövezési munkái is. Az északi körforgalom esetében jelenleg földmunka, javító- és védőréteg-építés, valamint a terelőszigetek kialakítása zajlik. A vízépítési munkák is a végükhöz közelednek, megkezdődött a vizesárkok burkolása és az energiatörők telepítése, a rézsűs felületeken pedig füvesítés és cserjék telepítése zajlik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×