eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Orbán Gábor vezérigazgató beszél a Richter Gedeon Nyrt. éves rendes közgyűlésén a fővárosi Honvéd Kulturális Központban 2018. április 25-én.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Megszólalt a Richter vezérigazgatója a gyorsjelentés után

A csoportszintű árbevétel 3 százalékos emelkedésére számít euróban a Richter Gedeon Nyrt. idén - mondta a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója a cég első negyedévét értékelő sajtóbeszélgetésén.

A gyógyszergyártás árbevétele stagnálni fog euróban, a csoport árbevételét a nagykereskedelmi szegmens növekedése húzza egész évben. A menedzsment előrejelzése szerint

a cég magyarországi, forintban kifejezett forgalma stagnálni fog 2019-ben,

az előző negyedévben még 0-2 százalék közötti növekedést vártak - ismertette Orbán Gábor.

A kelet-európai forgalom 5 százalékos visszaesésére számítanak az egyedi gyógyszer-azonosító rendszer bevezetése nyomán kialakult, a vártnál nagyobb kapacitásproblémáik miatt. Az európai gyártási kapacitásokban sok más cégnek van hasonló gondja - mondta. A nyugat-európai piacokon 10 százalékos bővüléssel, Ukrajnában szintén 10 százalékos, a latin-amerikai piacokon pedig 0-5 százalék közötti növekedéssel számolnak az idén.

Az orosz piacon rubelben az ellátási-készletezési probléma miatt 5-10 százalék közötti bevételcsökkenés lehet, az egyéb FÁK-országokban 5 százalékos, a kínai piacon 10 százalékos lehet a visszaesés. Az Egyesült Államokban stagnálást várnak, a Vraylar készítményéhez nem köthető forgalomban - mondta.

Orbán Gábor kifejtette: a nagy-, és kiskereskedelem eddigi növekedése a romániai leányvállalatnak köszönhető. Elmondta: a csoport szintű árbevétel ötödét adja a nagy-és kiskereskedelem, a szegmens árbevételének 81 százaléka Romániából származik. Az első negyedévben az árfolyamhatás is kedvezően hatott a bevételre. Árbevétel-csökkentő tényezők közé sorolta a hagyományos piacok árerózióját, az Esmya-bevételek csökkenését, utóbbi 10 millió eurót tett ki az első negyedévben. Az Esmya forgalma idén 25 millió eurós lehet.

Kutatás-fejlesztésre 11,7 milliárd forintot fordított a Richter az első negyedévben, ez 3,2 százalékkal több a bázisnál.

A pénteken közölt gyorsjelentés szerint a Richter Gedeon Nyrt. 121,6 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el idén az első negyedévben, ami 6,7 százalékkal nagyobb az előző év azonos időszakában elértnél. Az adózott nyereség 52,0 százalékkal 21,6 milliárd forintra emelkedett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×