INFORÁDIÓ 
2021. január 19. kedd
Márió, Sára

richter gedeon

orbán gábor

gyógyszergyártás

Orbán Gábor vezérigazgató beszél a Richter Gedeon Nyrt. éves rendes közgyűlésén a fővárosi Honvéd Kulturális Központban 2018. április 25-én.

Megszólalt a Richter vezérigazgatója a gyorsjelentés után

Infostart / MTI

A csoportszintű árbevétel 3 százalékos emelkedésére számít euróban a Richter Gedeon Nyrt. idén - mondta a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója a cég első negyedévét értékelő sajtóbeszélgetésén.

A gyógyszergyártás árbevétele stagnálni fog euróban, a csoport árbevételét a nagykereskedelmi szegmens növekedése húzza egész évben. A menedzsment előrejelzése szerint

a cég magyarországi, forintban kifejezett forgalma stagnálni fog 2019-ben,

az előző negyedévben még 0-2 százalék közötti növekedést vártak - ismertette Orbán Gábor.

A kelet-európai forgalom 5 százalékos visszaesésére számítanak az egyedi gyógyszer-azonosító rendszer bevezetése nyomán kialakult, a vártnál nagyobb kapacitásproblémáik miatt. Az európai gyártási kapacitásokban sok más cégnek van hasonló gondja - mondta. A nyugat-európai piacokon 10 százalékos bővüléssel, Ukrajnában szintén 10 százalékos, a latin-amerikai piacokon pedig 0-5 százalék közötti növekedéssel számolnak az idén.

Az orosz piacon rubelben az ellátási-készletezési probléma miatt 5-10 százalék közötti bevételcsökkenés lehet, az egyéb FÁK-országokban 5 százalékos, a kínai piacon 10 százalékos lehet a visszaesés. Az Egyesült Államokban stagnálást várnak, a Vraylar készítményéhez nem köthető forgalomban - mondta.

Orbán Gábor kifejtette: a nagy-, és kiskereskedelem eddigi növekedése a romániai leányvállalatnak köszönhető. Elmondta: a csoport szintű árbevétel ötödét adja a nagy-és kiskereskedelem, a szegmens árbevételének 81 százaléka Romániából származik. Az első negyedévben az árfolyamhatás is kedvezően hatott a bevételre. Árbevétel-csökkentő tényezők közé sorolta a hagyományos piacok árerózióját, az Esmya-bevételek csökkenését, utóbbi 10 millió eurót tett ki az első negyedévben. Az Esmya forgalma idén 25 millió eurós lehet.

Kutatás-fejlesztésre 11,7 milliárd forintot fordított a Richter az első negyedévben, ez 3,2 százalékkal több a bázisnál.

A pénteken közölt gyorsjelentés szerint a Richter Gedeon Nyrt. 121,6 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el idén az első negyedévben, ami 6,7 százalékkal nagyobb az előző év azonos időszakában elértnél. Az adózott nyereség 52,0 százalékkal 21,6 milliárd forintra emelkedett.

Nyitókép: Máthé Zoltán

Kapcsolódó hang

A Richter első negyedéves eredménye - Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018