INFORÁDIÓ 
2020. június 2. kedd
Anita, Kármen

csányi sándor

leggazdagabb

mészáros lőrinc

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója beszél az OTP Agrár Gálán a fővárosi Várkert Bazárban 2019. február 4-én.

Továbbra is Csányi Sándor vezeti a gazdagok listáját

Infostart

Az OTP elnök-vezérigazgatója 40 milliárd forinttal növelte vagyonát egy év alatt.

Csányi Sándor 360 milliárdos vagyonnal került A 100 leggazdagabb című kiadvány rangsorának élére, megelőzve Mészáros Lőrinc nagyvállalkozót, akinek vagyonát 296 milliárd forintra becsülték A 100 leggazdagabb szerkesztői. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Gattyán György állhatott fel, a Docler-csoport tulajdonosának vagyonát 280 milliárd forintra becsülték.

A lista első tucat üzletembere közé jóval 100 milliárd forintot meghaladó vagyonnal lehetett bekerülni.

Az első száz leggazdagabb összvagyona 4632,9 milliárd forint volt. Ez 356,5 milliárdos gyarapodást jelent egy év alatt.

Az idei 100-as listára öt új név került fel és ketten voltak olyanok, akik a korábbi években már megfordultak a leggazdagabbak között. Az utóbbiak közé tartozik Matusz Balázs, a Matusz-Vad Zrt. tulajdonosa, illetve az ingatlanfejlesztésben érdekelt Földvári Gábor.

A 32. helyen debütált Tiborcz István, a kormányfő veje, ingatlanfejlesztő, aki 35 milliárd forintos vagyonnal került a listára. 33 évesen ő az idei 100-as rangsor legfiatalabb résztvevője.

A kiadvány idén is közli a közélet legbefolyásosabb résztvevőinek listáját. Az idén nyolcadik alkalommal megjelent Befolyás-barométer nem a vagyoni helyzet, hanem az érdekérvényesítési képesség, a befolyás mentén állít fel szubjektív sorrendet. A kiinduló listát 11 politikai elemző kapta meg. Az ő véleményük és értékítéletük összegzéseként alakul ki a legbefolyásosabb hazai közéleti-gazdasági szereplőket felsoroló negyvenes lista. Ennek élén idén is Orbán Viktor miniszterelnök áll és az első tízben sincs jelentős változás. A második Csányi Sándor, a harmadik Mészáros Lőrinc, a negyedik Matolcsy György, az MNB elnöke. A rangsor szerint jelentősen nőtt Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke és Pintér Sándor belügyminiszter befolyása.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018