INFORÁDIÓ 
2019. április 19. péntek
Emma

bét

tőzsde

konzum befektetési és vagyonkezelő nyrt.

Megtöbbszöröződött a Konzum üzleti eredménye 2018-ban

Infostart / MTI

Kiemelkedő évet zárt a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. 2018-ban, a társaság üzleti eredményességét mutató EBITDA egy év alatt több mint háromszorosára, 11,7 milliárd forintra nőtt - derül ki a tőzsdei társaság nemzetközi számviteli elvek szerinti (IFRS) konszolidált éves jelentéséből, amelyet pénteken, piaczárást követően tett közzé.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben ismertetik: a vállalatcsoport 28,2 milliárdos nettó árbevétel mellett 6 milliárd forintos nyereséget ért el. Ennek csaknem 90 százaléka a turisztikai szegmens (Hunguest Hotels Zrt., Balatontourist) teljesítményéből származott.

Az eredmények annak a 2018-ban lezárt tőkeemelés-sorozatnak köszönhetők, amelynek révén jelentős jövedelemtermelő képességgel rendelkező szállodák, illetve a Hunguest Hotels Zrt. is a Konzum közvetlen tulajdonába kerültek - mutattak rá.

A sikeresen lezárt, a Konzum Nyrt. turisztikai portfólióját érintő tőkeemelések a vállalat eredményessége mellett a társaság konszolidált saját tőkéje is pozitívan hatottak, amely így tavaly év végére elérte a 73,8 milliárd forintot. A társaság mérlegfőösszege a zárónapra több mint duplájára, 144,9 milliárd forintra növekedett.

A konszolidált éves beszámoló alapján a Konzum Nyrt. pénzügyi helyzete stabil, eredményessége pozitív, jelentős a hozzáadott érték az egyszeri tételek kiszűrését követően is - hangsúlyozzák a közleményben.

Ilyen egyszeri, technikai tételként módosította pozitív irányba a társaság 2018-as eredményét az Appeninn Nyrt. ingatlanállományának könyv szerinti értékéhez képesti felértékelődése, míg a Konzum Management Kft.-én keresztül birtokolt Opus Global Nyrt. részvények árfolyamveszteségével a pénzügyi műveletek ráfordításainál kalkuláltak. Ezekkel a tételekkel korrigálva a társaság 6 milliárd forintos adózott eredménnyel zárta az elmúlt évet - közölték.

A közgyűlésen az igazgatóság azt a javaslatot fogja tenni, hogy a társaság teljes adózott eredménye az eredménytartalékba kerüljön - derül ki az előterjesztésből.

A címlapról ajánljuk

Megszólalt Dárdai Pál

A Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról távozó Dárdai Pál a jövőjéről...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018