INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 20. vasárnap
Friderika

államadós-besorolás

fitch ratings

hitelminősítő

New York, 2012. január 6.A Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő New York-i  irodájáról készült kép 2011. december  8-án. A Fitch Ratings 2012. január 6-án megvonta a befektetési ajánlású államadós-osztályzatot Magyarországtól. A besorolás az eddigi BBB mínuszról BB pluszra változott. A múlt év végén a Moodys Investors Service és a Standard & Poors is ebbe az osztályzati sávba sorolta át Magyarországot. (MTI/EPA/Justin Lane)

Figyel a nemzetközi üzleti világ: fontos döntést hoznak ma a magyar gazdaságról

Infostart

Újabb nagy nemzetközi hitelminősítő vizsgálja Magyarország államadós-besorolását, és várhatóan az európai és a fő amerikai piacok zárása után, ma éjjel jelenti be döntését Londonban.

A Fitch Ratings 2019-re összeállított menetrendjében ez lesz a magyar szuverén osztályzatok első felülvizsgálata. A kialakult gyakorlatnak megfelelően a cég várhatóan az európai és a fő amerikai piacok zárása után, ma éjjel jelenti be döntését Londonban.

A három piacvezető nemzetközi hitelminősítő mindegyike 2016 óta a befektetésre ajánlott sávban tartja nyilván Magyarországot.

A Fitch "BBB mínusz", a Moody's Investors Service ugyanennek megfelelő "Baa3", az S&P Global Ratings a múlt pénteki felminősítés óta ennél egy fokozattal jobb, "BBB" hosszú távú osztályzattal.

A Fitch Ratings 2017 óta felminősítés lehetőségére utaló pozitív kilátást tart érvényben a magyar szuverén adósosztályzatra.

A három hitelminősítő az idén összesen hat - egyenként két-két - időpontot tűzött ki a magyar államadós-besorolások vizsgálatára. A Fitch Ratings idei második felülvizsgálata augusztus 16-án esedékes. Ez egybeesik az S&P idei második felülvizsgálati időpontjával. A Moody's 2019-re szóló felülvizsgálati menetrendjében Magyarország először május 3-án, majd október 25-én kerül sorra.

Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018