eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Együtt a három gyerekes debreceni Szabó család az épülő házba:, balról Patrik, Hanna, az anyuka: Oktávia, az apa: Szabó István és Zsombor. A család 40 százalékos önerővel és CSOK támogatással házat épít a városszéli Huszti Lakóparkban. A 170 négyzetméteres, két szintes épületben a három gyerek saját szobát kap. Azt tervezik, hogy nyolc hónapos kivitelezés után a 2016-os karácsonyt új otthonukban tölthetik. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Oláh Tibor

Végleges M0-s nyomvonal: tülekedés várható a legjobb ingatlanokért

Már az M0-s körbe zárásának bejelentése előtt is ötödével drágultak az ingatlanok Budapest északnyugati agglomerációjában. Íme a településlista, ahol talán most még érdemes nézelődni.

Átalakíthatja a Pest és Komárom-Esztergom megyei ingatlanpiacot a fővárosból kiköltözők miatt az M0-s befejező szakaszának újonnan napvilágot látott nyomvonala - írja a Világgazdaság; új települések iránt nőhet meg az érdeklődés. Ismert, nem a korábban szóba került, budai természetvédelmi területeken keresztülhaladó, drágán megvalósítható, de rövidebb nyomvonalon zárul be a fővárost elkerülő új gyűrű, hanem - egy múlt év végi kormányhatározat szerint - egy kétszer két sávos, M100-asra keresztelt gyorsforgalmi út haladna Bicskétől Esztergom irányába, majd az M10-es jön az északnyugati végpontból visszafelé, Kesztölc és Nyugat-Buda felé, majd az M0-s északi (jelenlegi) végpontjába érkezne a 10-es és a 11-es főút összekötésével.

Az új nyomvonallal a budapesti agglomeráció északnyugati irányba terjeszkedhet

- Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint. Az érintett települések, például Zsámbék és a környéki falvak felértékelődhetnek, és ez a négyzetméterárakban is megjelenhet.

Az elkerülő körgyűrűvel a főváros bizonyos pontjai és az autópálya akár 10-20 perccel gyorsabban is elérhetővé válik.

Az eredeti tervek szerint Üröm, Solymár, Nagykovácsi és Budakeszi településeken, illetve a II. és III. kerület északi részén lakók jártak volna a legjobban az M0-s körgyűrű bezáródásával,

az új verzió szerint viszont Tinnye, Tök, Perbál, Gyermely, Máriahalom, Szomor, Csolnok, Leányvár, Dág, Kesztölc, Piliscsév, Piliscsaba, Pilisszentkereszt és Pilisjászfalu.

Az új nyomvonal révén Esztergom és Dorog autópálya-csatlakozása megoldhatóvá válik, ez pedig a két város fejlődése szempontjából nagy lehetőségeket nyit meg, Váchoz hasonló átalakuláson mehetnek keresztül, így az ingatlanjaik is jelentősen felértékelődhetnek Balogh László szerint.

A cikk készítésekor megkeresett Duna House ingatlaniroda Leányvár, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Tinnye, Perbál "közelebb kerülését" várja Budapesthez. Már az elmúlt egy évben is 20 százalékos növekedést mutattak a terület ingatlanárai.

A Megyeri híd mindkét oldalán beruházásra alkalmas területek nyílhatnak meg a cikk szerint.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×