eur:
393.73
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Donald Trump amerikai elnök telekonferencián keresztül intéz hálaadás napi üzenetet az amerikai fegyveres erőkhöz az elnök Palm Beachben lévő Mar-a-Lago villájából 2018. november 22-én. Trump a hívás keretén belül kijelentette, hogy engedélyt ad a déli határra vezényelt amerikai katonáknak az erő alkalmazására.
Nyitókép: MTI/AP/Susan Walsh

Európa átkarácsonyozta az amerikai tőzsdei kilengést

Húsz hónapos mélypont után az évtized legnagyobbját ugrotta az amerikai tőzsde szerdán. A hullámzás a Budapesti Értéktőzsdén nem volt érzékelhető - mondta az InfoRádiónak a Portfolio.hu elemzője, Hornyák József.

A Budapesti Értéktőzsdén igazából nem volt igazán érzékelhető az amerikai tőzsdei hullámzás.

Mint Hornyák József, a Portfolio.hu elemzője az InfoRádiónak elmondta, a Dow Jones index soha nem látott emelkedést mutatott azt követően, hogy Trump elnök arról beszélt, hogy érdemes amerikai részvényeket vásárolni.

"Nem csoda, hogy az elnök szavainak ekkora hatása volt a tőzsdén, hiszen ilyenkor év végén kisebbek a volumenek, és egy-egy nem várt esemény, nyilatkozat erőteljesebben el tudja mozdítani az árfolyamokat"

- részletezte Hornyák, aki szerint azok az alapok jártak a legjobban, amelyek a bejelentés előtt a legnagyobb mínuszban voltak.

A magyar befektetők ilyenkor - mint Hornyák hozzátette - karácsonyoznak, rendkívül kevesen vannak, akik ilyenkor aktívak és kezelik az alapokat.

"Januártól fog fordulni a helyzet és áll minden vissza a rendes kerékvágásba" - húzta alá Hornyák.

Egyértelművé tette, hogy kifejezetten és

csakis az időzítés miatt nem jött át a hatás az Atlanti-óceánon,

az év egyéb szakaszaiban bizonyára nagyobb fennforgást okozott volna a Dow Jones ekkora kilengése.

"Amikor az amerikai-kínai kereskedelmi háborúról éreztek hírek, rosszul teljesítettek az európai tőzsdék, amikor pedig Trump az európai autógyártókat fenyegette meg vámok kivetésével, az az egész globális piacra hatással volt"

- emlékeztetett Hornyák József.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×