eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay.com

A háztartások 90 százalékába vitt gyors netet a jogi akadálymentesítés

A kormány elérte a Szupergyors Internet Programban kitűzött célokat - közölte az innovációs miniszter egy szakmai rendezvényen. Közben az ország nagyobbik részén elérhetővé tette új szolgáltatását a Telekom: lehetővé válik a fogyasztást mérő berendezések hálózatba kötése.

2014-ben határozta meg a kormány a supergyors internet terjesztésének céljait, ezeket 2018-ra el is érte - fogalmazott Palkovics László technológiai miniszter a T-Systems Symposium nevű rendezvényén.

"883 ezer háztartásba eljutott a 30 megabites másodpercenkénti sebességű internet. Erre körülbelül 150 milliárd forintot fordítottunk. Sok munkával járt mind a kormány, mind a szolgáltatók részéről" - mondta a tárcavezető, aki szerint a "jogi akadálymentesítés" miatt a beruházási környezet jelentősen javult. A háztartások arányát tekintve 90 százalékos a szupergyors internet lefedettsége.

A miniszter szerint az 5G területén Magyarország meghatározó lehet, ezért kiemelt jelentőségű a zalaegerszegi önvezetőautó-tesztpálya is.

"Maga a tesztpálya készültsége nagyjából 50 százalékos, már vannak, akik igénybe is vették a pályát, és 300 céggel tárgyalunk" - árulta el Palkovics.

Ugyancsak a Symposiumon jelentette be a Magyar Telekom, hogy a Budapesten már korábban működő keskeny sávú szolgáltatását az ország 60 százalékán elérhetővé tette. Ez azt jelenti, hogy

hamarosan okossá válik a fogyasztásmérés a háztartásokban, hálózatba kapcsolják a mérőeszközöket.

A technológiának köszönhetően gépek, járművek egymás közötti adatcseréje is lehetővé válik.

A T-Systems prognózisa szerint ráadásul

hét éven belül 30 ezer "drónjárat" lesz Magyarországon,

amivel lépést kell tartania a technológiának is, ugyanakkor a szolgáltatások biztonságát is szavatolni kell.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×