INFORÁDIÓ
2022. augusztus 11. csütörtök
Tiborc, Zsuzsanna

karácsony

kereskedelem

december

forgalom

Milliárdos üzlet az év utolsó napjaiban

InfoRádió

A kiskereskedők decemberben könyvelhetik el a legnagyobb forgalmat, nemcsak a karácsony, hanem a mikulás és a szilveszter is nagyot dob a mérlegen.

A hagyományok szerint a bronz, ezüst és az arany hétvégék az év legerősebb költekezési szakaszai, de 2017-ben rettenetesen erős volt a novemberi fekete péntek is, de a webkereskedelem súlya az ajándékozási cikkek körében még nem olyan nagy, hogy felborítsa a hagyományos boltosok mérlegét, így a legtöbb ajándékot azért a régi boltban és decemberben veszik meg a családok - írja a blokkk.com.

A bolti költekezés csúcsa egyértelműen a december. Az élelmiszerboltokban a sorokat a karácsonyi nagybevásárlás eleve alaposan megnyújtja, de dob egyet-egyet a mérlegen a mikulás és a szilveszter is. Az iparcikkek körében az ajándékozás ránt jó nagyot a költekezés szekerén. Az éves KSH statisztikából a csúcsra járatott decemberi költekezés egyértelműen kitűnik. 2016 januárjában 644 milliárd forint, decemberben 1000 milliárd forint volt a pénztárakban hagyott pénz értéke

A legtöbb pénz az élelmiszerboltokban, nagyáruházakban marad a pénztárakban, a decemberi megugrás is tekintélyes, 100 milliárd forint körüli.

Az ajándékok vásárlásáról a bolttípusonkénti összegzésnél többet mond, vajon mennyit költenek a családok a jellemző ajándékozási cikkek körében. Itt a ruházat vezet kimagaslóan, mögötte kozmetikus, elektromos készülék, sport- és játékszer, könyv- és papíráru, informatikai eszköz a sorrend.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018