eur:
395.31
usd:
371.18
bux:
65093.91
2024. április 19. péntek Emma
Az épülő zalaegerszegi járműipari tesztpálya 2018. június 7-én. A mostanra 25-30 százalékban elkészült, 250 hektáros területen lévő pályán várhatóan ősztől már lehet járműveket tesztelni. Európában Németországban és Spanyolországban van csak ehhez hasonló, de azok az önvezető járművek vizsgálatára még nincsenek felkészítve, a zalaegerszegi alkalmas lesz erre is.
Nyitókép: MTI/Varga György

Januárban elárasztják a kamionok Zalaegerszeget

2019 elején már kigördülhetnek az első járművek a zalaegerszegi tesztpályára.

Az év végén adják át a zalaegerszegi járműipari tesztpálya első három modulját, ezt követően pedig indulhatnak a tesztek – tudta meg a Világgazdaság az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól. Az év végén átadandó modulok között lesz a fogadóépület, amelyben rendezvények tarthatók, a műszaki épület, amely a tesztpályahasználók bázisa lesz, továbbá a dinamikai felület és a kezelhetőségi pálya a vezethetőségi próbákhoz. Átadják a Smart City zóna első részét is, amelyen parkolót és logisztikai udvart alakítottak ki a vezetéstámogató asszisztensek teszteléséhez, valamint egy olyan felületet is, amely a fékek ellenőrzésére alkalmas.

A projekt első üteme összesen 21 milliárd forintba kerül, ebből fizetik a kivitelezés mellett a műszaki beszerzéseket, a teljes projekt előkészítését és tervezését, valamint a terület-előkészítés összes költségét is.

A pálya építésén több százan dolgoznak, részben helyiek, részben az ország más részeiből érkezők. Egyes speciális feladatokat külföldi szakemberek végeztek, bár lehetőség szerint magyar szakembereket bíztak meg. A tervek szerint az éles működés 2019 tavaszán indulhat.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×