eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pxhere

Ezekben a kerületekben jó befektetés lehet lakást venni

Hamarosan létrejön néhány zóna a fővárosban, amely egészen más képet fest majd pár év múlva, mint ma. A Portfolio.hu olyan területeket térképezett fel Budapesten, ahol kedvező hosszú távú befektetésnek tűnik ingatlant vásárolni.

Noha Budapest szinte minden lakásából látszik ma egy-egy toronydaru, ez egyúttal azt is jelenti, hogy fejlődik a főváros infrastruktúrája. Ezt figyelembe véve a Portfolio.hu megpróbált a jövőbe látni, és rögzített 16 olyan fővárosi helyet, ahol hosszabb távon jó lehetőség lehet ingatlant birtokolni.

Pesten a Stadionok környéke rengeteg új lakóparkkal, irodaházzal - ahová rengeteg munkáltató költözhet hamarosan -, rendezés alatt álló sportnegyeddel és zöldterületekkel válhat vonzóvá, hasonlóan a terület Keleti pályaudvarhoz közel eső részéhez.

A Liget projekt minden emberi számítás szerint jelentősen megnöveli a Városligethez legközelebb elhelyezkedő ingatlanok árait, így valószínűleg nem hibázik, aki itt fektet be. A Nyugati pályaudvar közelében pedig egy, a Corvin sétányhoz mérhető léptékű beruházás áll előkészület alatt.

Budán egybefüggő zöldpark nyílik hamarosan a Margit körút és a Marczibányi tér között, felértékelve a területet - 328 új fával és egy mesterséges tóval. A Déli pályaudvar egyelőre folyamatosan találgatások színtere, de Fürjes Balázs fejlesztési kormánybiztos a Portfolio cikke szerint hamarosan konkrétumokkal jelentkezik. A Várnegyed új funkciókkal történő ellátása, valamint a Rácz Fürdő közeljövőbeni megnyitása és a bizonyára megépülő Gellért-hegyi sikló szintén 100 százalékossá teheti az I. kerületi lakások kihasználtságát.

Pestre visszatérve a Bálna, illetve a Közvágóhíd vonzáskörzetét (soroksári projekt) látja jó befektetési célterületnek a gazdasági szakportál.

A Csepel-sziget északi csúcsa felé pillantva a lap a Kopaszi-gátat, a sziget északi részét (Déli Városkapu Program diákszállókkal és az ehhez kapcsolódó szabadidős infrastruktúrával), a fővárost délről elkerülő új hídat, valamint a folyamatosan fejlődő dél-budai Kelenföld környékét emeli ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×