eur:
394.4
usd:
370.66
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
Az áradó Duna Budapesten, a csepeli szabadkikötőnél 2013. június 4-én.
Nyitókép: Illyés Tibor (MTI)

Olimpia nélkül is belekezd a kormány a Csepel-szigeti sportfejlesztésekbe

Tizenhatezer hektárnyi területen mégiscsak megkezdődik valamiféle "olimpiai falu" építése gigantikus diákvárossal, extrémsport-centrummal. Öt hétig lehet jelentkezni a generáltervezői munkára.

A 2024-es olimpiai pályázat visszavonása ellenére a kormányzat eltökéltnek látszik arra, hogy a fővárosi sportinfrastruktúrában alapvető változásokat hozzon. Erre egyértelműen utal, hogy a Budapest "olimpiai falujának" korábban kinézett területen, a Csepel-sziget északi csúcsa környékén komoly beruházások kezdődnek a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központjának hirdetménye szerint. Mint a Zoom.hu a Közbeszerzési Értesítőben kiszúrta, ennek keretei között:

  • extrémsport-park épül (vadvízi kajak- és BMX-centrum)
  • 12 ezer főt fogadni képes diákváros születik
  • 16 hektárnyi terület teljes rehabilitációja történik meg a lakosság és a versenysport céljaira

A beruházásokba és a keletkező sportközpontok fenntartásába, kezelésébe az adott sportági szövetségeket is bevonják majd.

Generáltervezési ajánlattételre november 6-ig van idő, de figyelembe véve, hogy az olimpiai pályázathoz kapcsolódó infrastruktúrafejlesztést a Kemény Ferenc-program részeként egyébként is tervezte a kormány, az esélyes jelentkezőket aligha érte váratlanul a bejelentés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×