eur:
392.54
usd:
365.78
bux:
66792.01
2024. április 26. péntek Ervin
Napelemek a Solar Markt Kft. naperőművének telephelyén, amelyeket Áder János köztársasági elnök adott át a Vas megyei Csepregen 2018. május 23-án. Magyarországon a tervezett energetikai beruházások megvalósításával a megtermelt elektromos áram 90 százalékát szén-dioxid-mentesen állítják majd elő 2030-ra.
Nyitókép: Krizsán Csaba

Fontos eszközzel bővült Magyarország villamoshálózata

Bemutatta az ALTEO energiaszolgáltató az ipari méretű innovatív villamosenergia-tároló berendezését Zuglóban. A cég vezérigazgatója az InfoRádióban arról beszélt, hogy a tároló lényege, hogy segítségével megoldható a naperőművek termelése és az adott pillanatban jelentkező fogyasztási igény közötti különbség kiegyenlítése. Chikán Attila közölte, a projekt több mint 1 milliárd forint összértékű.

A berendezés telepítéséhez szükséges projektet az Innovációs Hivatalnál megnyert pályázatból fedezték – árulta el Chikán Attila. Az ALTEO vezérigazgatója hozzátette: az energiatároló segít integrálni a naperőműveket a villamoshálózatba, és kiegyenlíteni az energiatermelés és a fogyasztási igény közötti különbséget.

Az energiatároló telepítésével a fenti különbség kiegyenlítését szolgáló szabályozóközpontot segíti a pontos feladatellátásban. Azt is lehetővé teszi, hogy a központba integráljanak időjárásfüggő megújuló energiatermelőket. A berendezésben egyedülálló, hogy olyan rendszerbe telepítették, mely hatással van más erőművekre és a cég szabályozóközpontjára. Ráadásul egész Magyarország megújuló-energiafelhasználását is fellendítheti.

A teljes projekt valamivel több mint 1 milliárd forintba került, ebből 500 millió forint az Innovációs Hivatal támogatása.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 10:54
×
×
×
×