eur:
393.85
usd:
367.92
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Isztambul, 2018. augusztus 13.Vásárlók egy isztambuli pénzváltónál 2018. augusztus 13-án. Berat Albayrak török pénzügyminiszter ezen a napon gyors és hatékony intézkedéscsomagot jelentett be a lira árfolyamesésének megállítására. (MTI/AP/Lefterisz Pitakarisz)
Nyitókép: MTI/AP/Lefterisz Pitakarisz

Két hét alatt 35 millió dollárt kaszált egy bank a török válságon

A Deutsche Bank Közép-Kelet-Európára, Közel-Keletre és Afrikára fókuszáló kötvényrészlegének brókerei kerestek ennyit - értesült a Bloomberg.

A cikket szemléző Portfolio.hu azt írja, hogy augusztus 10-én, amikor a török líra két évtizedes mélypontjára esett a dollárral szemben, 10 millió dollárt kerestek a brókerek, akik a régiós eszközök esésére játszó pozíciókat vettek fel.

Úgy tudni, hogy a kötvényrészleg csak idén 135 millió dollárt keresett a különféle ügyleteken, amelyek elsősorban a hitelügyletekre, devizákra és kamatlábakra fókuszálnak a régióban.

Az államadósságokkal és egyéb hitelügyletekkel dolgozó csapat idén eddig 45 millió dolláros profitot generált a banknak, ennek negyedét az elmúlt pár hétben a kötvény - és derivatív, származtatott ügyleteknek köszönhetően.

Vannak ugyanakkor, akik máris buktak a válságon, a Barclays egyik kötvénybrókere 19 millió dolláros veszteséget könyvelhet el török kötvényügyletein az elmúlt napok eseményei miatt - írja a Bloomberg.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×