eur:
394.33
usd:
370.1
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Megdöbbentő, miből készülhet a jövő gumiabroncsa

A pitypangból készült gumiabroncsok öt év múlva készen állnak a sorozatgyártásra – mondta az InfoRádiónak a Continental Hungaria marketingvezetője. Musztrai Ferenc szerint a fejlesztések alatt a környezet védelme is fontos szempont.

A Continental számára fontos a fenntartható fejlődés és a zöld technológiák fejlesztése – hangsúlyozta Musztrai Ferenc. A cég a gyártás során törekszik az alacsony szén-dioxid-kibocsátásra és az alacsony gördülési ellenállás fejlesztésére – tette hozzá a marketingvezető.

A pitypangból készült abroncs gyártása és szállítása alacsony energiaforrást igényel,

ami kiemelt célja a vállalatnak. A fejlesztések során használt orosz pitypang nagy molekulájú gumit tartalmaz, melynek mennyisége és minősége is megfelel a gyártáshoz – mondta Musztrai Ferenc.

A fejlesztési tapasztalatok alapján ráadásul az ilyen gumi gördülési ellenállása kedvezőbb a korábban használt alapanyagokénál, nagyobb a futásteljesítménye, így pedig kisebb a környezetterhelése is – emelte ki a marketingvezető.

Ha beválik a pitypang, szükség lesz stabil minőséget és elegendő mennyiséget szállítani tudó termelőkre, tehát – Musztrai Ferenc szerint – elengedhetetlen lesz az ágazat fejlesztése.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×