eur:
393.52
usd:
364.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: NI Hungary Kft.

Az új amerikai nagykövet hozzájuk ment először Magyarországon

Az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete a magyarországi amerikai tulajdonú nagyvállalatok közül elsőként a National Instruments debreceni leányvállalatát kereste fel.

Hivatalos látogatásra érkezett David B. Cornstein, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete Debrecenbe szerdán. A diplomata látogatása során a magyarországi amerikai tulajdonú nagyvállalatok közül elsőként a National Instruments debreceni leányvállalatát kereste fel - közölte Ábrahám László, az NI Hungary Kft. ügyvezetője.

Magyarországon az amerikai vállalatok alkotják ma már a második legjelentősebb beruházói közösséget, 1700 amerikai cég százezer magyarnak ad munkát

- hangzott el a gyárlátogatással egybekötött kötetlen eszmecserén.

Ábrahám László prezentációjában kiemelte, hogy a texasi székhelyű National Instruments 2001-ben nyitotta meg első tengerentúli gyártóbázisát Debrecenben. Az NI Hungary Kft. jelenleg közel 1500 főt foglalkoztat Magyarországon, és az elmúlt évtizedben végbement fejlesztéseknek köszönhetően a vállalat teljes hardvergyártásának túlnyomó része a cívisvárosban történik.

A hardvergyártás mellett szintén itt kapnak helyet olyan globális, illetve regionális kiszolgáló központok is, mint a jogi és pénzügyi csoportok, a vevői megrendelések feldolgozásával foglalkozó „Shared Service Center”, illetve az informatikai és a kutatás-fejlesztési részleg. A debreceni gyár mellett Magyarországon, Budapesten található a National Instruments Kelet-Európai Értékesítési és Marketing Központja is.

David B. Cornstein nagykövet látogatásakor

példaértékű sikertörténetnek nevezte és követendő modellként állította a National Instruments gyártási és üzleti tevékenységét az országban letelepedni szándékozó amerikai cégek elé.

A megbeszélésen az is elhangzott, hogy a Magyar Kormány Stratégiai Partnereként, az NI Hungary Kft. újabb fejlesztési ütem megvalósulása előtt áll: 2019-ben a meglévő három épület mellé egy újabb épületet adnak át. a debreceni leányvállalatnál. Az 5,44 milliárd forint értékű fejlesztés 210 új, magas hozzáadott értékű munkahely létrehozását teszi lehetővé, ezáltal elősegítve az NI globális szolgáltatóközpontjának kapacitásbővítését.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×