INFORÁDIÓ 
2020. november 25. szerda
Katalin

egyesült államok

nagykövet

david cornstein

national instruments

ni hungary kft.

Az új amerikai nagykövet hozzájuk ment először Magyarországon

Az új amerikai nagykövet hozzájuk ment először Magyarországon

Infostart

Az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete a magyarországi amerikai tulajdonú nagyvállalatok közül elsőként a National Instruments debreceni leányvállalatát kereste fel.

Hivatalos látogatásra érkezett David B. Cornstein, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete Debrecenbe szerdán. A diplomata látogatása során a magyarországi amerikai tulajdonú nagyvállalatok közül elsőként a National Instruments debreceni leányvállalatát kereste fel - közölte Ábrahám László, az NI Hungary Kft. ügyvezetője.

Magyarországon az amerikai vállalatok alkotják ma már a második legjelentősebb beruházói közösséget, 1700 amerikai cég százezer magyarnak ad munkát

- hangzott el a gyárlátogatással egybekötött kötetlen eszmecserén.

Ábrahám László prezentációjában kiemelte, hogy a texasi székhelyű National Instruments 2001-ben nyitotta meg első tengerentúli gyártóbázisát Debrecenben. Az NI Hungary Kft. jelenleg közel 1500 főt foglalkoztat Magyarországon, és az elmúlt évtizedben végbement fejlesztéseknek köszönhetően a vállalat teljes hardvergyártásának túlnyomó része a cívisvárosban történik.

A hardvergyártás mellett szintén itt kapnak helyet olyan globális, illetve regionális kiszolgáló központok is, mint a jogi és pénzügyi csoportok, a vevői megrendelések feldolgozásával foglalkozó „Shared Service Center”, illetve az informatikai és a kutatás-fejlesztési részleg. A debreceni gyár mellett Magyarországon, Budapesten található a National Instruments Kelet-Európai Értékesítési és Marketing Központja is.

David B. Cornstein nagykövet látogatásakor

példaértékű sikertörténetnek nevezte és követendő modellként állította a National Instruments gyártási és üzleti tevékenységét az országban letelepedni szándékozó amerikai cégek elé.

A megbeszélésen az is elhangzott, hogy a Magyar Kormány Stratégiai Partnereként, az NI Hungary Kft. újabb fejlesztési ütem megvalósulása előtt áll: 2019-ben a meglévő három épület mellé egy újabb épületet adnak át. a debreceni leányvállalatnál. Az 5,44 milliárd forint értékű fejlesztés 210 új, magas hozzáadott értékű munkahely létrehozását teszi lehetővé, ezáltal elősegítve az NI globális szolgáltatóközpontjának kapacitásbővítését.

Nyitókép: NI Hungary Kft.
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018