eur:
392.81
usd:
367.82
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Győrt keleti irányból elkerülő 813-as út utolsó, harmadik ütemben elkészült, 5,2 kilométer hosszú szakaszának átadásán Győr határában 2018. március 14-én.
Nyitókép: Krizsán Csaba

Szijjártó Péter: sikeres a digitális korszakváltás

Kedvezőnek tartják a magyar beruházási környezetet a digitális korszak éllovasai.

Magyarország sikeresen áll át a gazdaság forradalmi megújulását jelentő digitális korszakra, ezt mutatják az olyan baden-württembergi óriásvállalatok beruházásai is, mint a Bosch, a Daimler és az SAP – mondta a magyar külgazdasági és külügyminiszter a német tartomány fővárosában, Stuttgartban folytatott tárgyalásait értékelve.

Szijjártó Péter szerint Magyarország sikerét mutatja, hogy a digitális korszak tempóját diktáló nagyvállalatok egymás után hozzák Magyarországra az új beruházásaikat. Példaként említette, hogy a Daimler már a második magyarországi üzemét építi, amely a járműipari társaság egyik leginnovatívabb gyára lesz, és a Bosch is sorra indítja el az országban az önvezető autókhoz és az elektromobilitáshoz szükséges technológiákat előállító mérnöki beruházásokat. Ugyanígy tesz mások mellett a sebességváltókat gyártó ZF is - tette hozzá Szijjártó Péter.

A miniszter arról számolt be, hogy stuttgarti tárgyalópartnerei kifejezetten kedvezőnek nevezték a magyarországi beruházási környezetet, és újabb beruházásokat hoznak.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×