eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Az M1-es autópályán továbbra is korlátozások lesznek

Az M1-es autópályán a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 2018. június 4-én kezdődő héten is folyamatosan végez nagyfelületű és lokális javítási munkákat, valamint útüzemeltetési feladatokat. A közlekedők az autópálya mindkét irányán számíthatnak munkavégzésre.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bicskei mérnökségéhez tartozó teljes szakaszon hétfőtől-péntekig az elválasztósávban végeznek sövényvágást a társaság munkatársai, a belső sáv zárása és 80 km/órás korlátozás mellett, hétköznap reggel 6:30 és este 20 óra között.

Hétfőn a 34-es és 36-os kilométerszelvények között, a főváros felé vezető oldalon a kapaszkodósávon végeznek nagyfelületű javítási munkákat a szakemberek. Kedd és csütörtök között hasonló munkálatok zajlanak majd, szintén a Budapest felé vezető oldalon, a 35-ös és 40-es kilométerszelvények között a külső sávban. Ezen munkák során egy sávon, 80 km/órás korlátozás mellett haladhat a forgalom. Lokális burkolatjavítások várhatók még hétfőn, szerdán és csütörtökön az autópálya bicskei szakaszán, mozgó terelés és sebességkorlátozás bevezetésével együtt - olvasható a vállalat közleményében.

A társaság komáromi mérnökségéhez tartozó szakaszon június 5-én és 6-án, vagyis kedden és szerdán végeznek nagyfelületű burkolatjavítást a szakemberek a Budapest felé vezető oldalon, a 103-105-ös kilométerszelvények között, Nagyszentjános térségében. A munkálatok ideje alatt a gépjárművezetők az érintett helyszínen egy forgalmi sávon haladhatnak, ahol 80 km/órás sebességkorlátozás lesz érvényben.

Az április elején elindult, a Hegyeshalom irányában zajló, az M0-s csomóponttól kezdődő 2,5 kilométeres szakasz felújítási munkái tovább zajlanak, előreláthatóan július közepéig.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! A korlátozások és a felújítási munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kéri a társaság.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×