INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 14. péntek
Marcell

mitnyan györgy

főtáv

aréna

Mitnyan György: innovatívvá vált a Főtáv gondolkodása

Energetikai rekonstrukcióra is szükség lesz, ha megjelenik a távhő a belvárosban – jelezte a Főtáv Zrt. vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. A vállalat nemcsak a technológiai megoldásokban, hanem az anyaghasználatban is törekszik a világszerte elterjedt módszerek felhasználására – mondta Mitnyan György.

A belvárosi lakástulajdonosok igénylik majd a felújításokat – fejtette ki Mitnyan György. „Jelentős részben évtizedes korú épületállományról beszélünk, a nyílászárók, a radiátorszelepek, az öntöttvas radiátorok nem nevezhetők korszerűnek, tehát egy nagy Budapest belvárosi energetikai rekonstrukciót maga után fog vonni a távhő megjelenése” – fogalmazott.

„A polgárok igényelni fogják, hogy ha már korszerű, hatékony energiát viszünk oda, akkor reményeik szerint egy korszerű, hatékony energiafogadó rendszer álljon rendelkezésükre”

– tette hozzá.

A Főtáv vezérigazgatója megjegyezte, hogy az energetikai tanácsadásban is tudnak segíteni. „Volt itt egy Okosház Program, ahol napelemmel bezárólag, radiátorszelep, nyílászárócserékben a Főtáv már segített rengeteg társasháznak” – emlékeztetett Mitnyan György, aki szerint ezeket a korábbi tevékenységeket fel tudják frissíteni.

Mitnyan György a korszerűsítési lehetőségekről is beszélt. A lakások jelentős részében az energetikai elosztó- és mérőrendszer évtizedekkel korábban kiépült. Nagyobb igény az okosház-technológiákra nincs – emelte ki.

„Az újépítésű lakásoknál már kifejezett igény az okosházmegoldás.

Hűtési technológiákban is gondolkodnunk kell” – hangsúlyozta. Mitnyan György hozzátette, hogy a Főtáv nyitott az új technológiákra.

Az innovatív megoldások finanszírozása bele kell, hogy férjen a fővárosi távhőárakba - mondta a Főtáv Zrt. vezérigazgatója. „A 4500 lakossági hőközpontot, amit üzemeltetünk, 2019 végéig egy egységes informatikai rendszerbe kapcsoljuk, ami azt fogja jelenteni, hogy egy diszpécser pultról szinte minden lakossági fogyasztónknál ki-be tudjuk kapcsolni azt a műszaki egységet, ami az alapvető hideg és meleg energiáját szolgáltatja” – tájékoztatott Mitnyan György, aki szerint ez jelzi, hogy a Főtáv Zrt. törekszik arra, hogy a legkorszerűbb technológiákat használja.

A vezérigazgató a Főtáv Zrt. Budapesten kívüli terveiről is beszélt. Pest megyében keresik azokat az önkormányzatokat, területeket, ahol szolgáltathatnak. „Innovatívvá vált a gondolkodásunk, mert nem csak szolgáltatást szeretnénk vinni, hanem a hőközpontgyártásban is Magyarországon az egyetlen olyan céget a Főtáv Zrt. üzemelteti – a Komfort nevű leánycégünket –, amelyik az uniós normáknak megfelelő hőközpontokat, hőelosztó rendszereket gyárt” – emelte ki. Mitnyán György hozzátette:

a társaság fővárosi diszpécserközpontja az ország bármely pontján képes lenne üzemeltetni távhőrendszereket.

Kapcsolódó hang

Újépítésű lakásoknál már kifejezett igény az okosházmegoldás
 
Mitnyan György: innovatívvá vált a gondolkodásunk
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018