eur:
392.34
usd:
365.67
bux:
66772.22
2024. április 26. péntek Ervin

Nagy változás a leggazdagabbak listáján

Nincs európai a világ öt leggazdagabb embere között - közölte a Bloomberg alapján a Portfolio.

A Bloomberg Billionaires Index adatai szerint Bernard Arnault francia üzletember a hetedik helyre esett vissza a világ leggazdagabb milliárdosai között, ezzel pedig hosszú idő után először nincs európai az öt legvagyonosabb között.

A lista:

  • Jeff Bezos, 131 milliárd dollár
  • Bill Gates, 92,9 milliárd dollár
  • Warren Buffett, 91,4 milliárd dollár
  • Mark Zuckerberg, 75,6 milliárd dollár
  • Carlos Slim, 66,9 milliárd dollár 

Bernard Arnault, akinek neve olyan francia luxuscikkekhez köthető, mint a Louis Vuitton, TAG Heuer vagy a Dom Perignon, jelenlegi állás szerint közel 65,8 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, míg a másik európai milliárdos, Amancio Ortega 65,9 milliárd fölött rendelkezik, ez utóbbi is csak a hatodik helyre elég. A világ leggazdagabb 25 embere között rajtuk kívül még egyetlen európai, Francoise Bettencourt Meyers szerepel, aki elsősorban a L'oreal szépségipari vállalatnak köszönheti vagyonát – írta a portfolio.hu.

 

A 25 leggazdagabb ember összvagyonának 40 százalékát az amerikaiak adják, negyedét az ázsiai milliárdosok, míg Európa 21 százalékot. A világ tíz leggazdagabb embere között hét az amerikai.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

Április végén rendezték Bukarestben a harmadik éves közép- és kelet-európai (KKE) regionális üzleti csúcstalálkozót. A konferencia a legsikeresebb magyar, bolgár és román vállalkozók és felsővezetők példáin keresztül mutatta be, hogyan teremthetnek a vállalkozások erős alapot a működésük nemzetközi kiterjesztéséhez, kihasználva a régió belső előnyeit, valamint előnnyé alakítva a felmerülő kihívásokat. A felszólalók egyetértettek abban, hogy a magyar és regionális vállalatok közép-kelet-európai piacokon való terjeszkedésének útja lényegében a globalizáció stratégiai megközelítését foglalja magában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 10:54
×
×
×
×