INFORÁDIÓ 
2018. július 18. szerda
Frigyes
agrártámogatásuniós befizetéseurópai uniófazekas sándor

Magyarország hajlandó lenne többet fizetni

InfoRádió

Magyarország hajlandó megemelni a tagállami befizetését is annak érdekében, hogy ne csökkenjen az uniós agrártámogatások jelenlegi szintje - jelentette ki a magyar földművelésügyi miniszter.

Fazekas Sándor Brüsszelben az Európai Unió Mezőgazdasági és Halászati Tanácsának ülése után azt hangsúlyozta, hogy az új közös agrárpolitikának a kis és közepes családi gazdaságok érdekeit kell képviselnie. Úgy vélte, hogy az unió egy lépésre van attól, hogy a közös agrárpolitikára vonatkozó egyezség megszülessen. A megállapodás meghatározza, miképpen alakul 2020 után hét éven keresztül az európai unió agrárpolitikája.

Magyarország álláspontja az, hogy kiemelten fontos az agrárberuházások támogatásának fenntartása a vidékfejlesztésben, a vissza nem térítendő támogatások túlsúlyát meg kell őrizni. A tárcavezető szerint az egyik leghatékonyabb a termeléshez kötött támogatás, ezért kiemelten fontos azok 2020 utáni fenntartása. Ez a közvetlen támogatások egyetlen olyan eleme, amely az aktuális termelést, így az európai mezőgazdasági termelés fenntartását, továbbá versenyképességének megőrzését segíti - húzta alá.

Kapcsolódó hang

H-2040h EUB fazekas 180219 mem
 


A címlapról ajánljuk

Messi megelőzte Ronaldót

Az elmúlt egy év alatt Floyd Mayweather Jr. volt a legjobban kereső sportoló a Forbes szerint....
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH