INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Magyarország hajlandó lenne többet fizetni

InfoRádió
Magyarország hajlandó megemelni a tagállami befizetését is annak érdekében, hogy ne csökkenjen az uniós agrártámogatások jelenlegi szintje - jelentette ki a magyar földművelésügyi miniszter.

Fazekas Sándor Brüsszelben az Európai Unió Mezőgazdasági és Halászati Tanácsának ülése után azt hangsúlyozta, hogy az új közös agrárpolitikának a kis és közepes családi gazdaságok érdekeit kell képviselnie. Úgy vélte, hogy az unió egy lépésre van attól, hogy a közös agrárpolitikára vonatkozó egyezség megszülessen. A megállapodás meghatározza, miképpen alakul 2020 után hét éven keresztül az európai unió agrárpolitikája.

Magyarország álláspontja az, hogy kiemelten fontos az agrárberuházások támogatásának fenntartása a vidékfejlesztésben, a vissza nem térítendő támogatások túlsúlyát meg kell őrizni. A tárcavezető szerint az egyik leghatékonyabb a termeléshez kötött támogatás, ezért kiemelten fontos azok 2020 utáni fenntartása. Ez a közvetlen támogatások egyetlen olyan eleme, amely az aktuális termelést, így az európai mezőgazdasági termelés fenntartását, továbbá versenyképességének megőrzését segíti - húzta alá.


A címlapról ajánljuk