INFORÁDIÓ 
2019. január 22. kedd
Artúr, Vince

usa

bank

forint

euró

A következő években folyamatosan erősödhet a forint

A Demokrata Párt megállapodott a republikánusokkal az amerikai kormányzati leállás befejezéséről – íjra a Portfolio. A Napi.hu szerint több tízmilliárd forintot hagyunk a bankoknál a készpénzfelvételek után. A Magyar Idők a forint erősödéséről ír.

A Portfolio cikke szerint a Demokrata Párt megállapodott a republikánusokkal az amerikai kormányzati leállás befejezéséről. Ezután az amerikai szenátus elsöprő többséggel, 81:18 arányban szavazta meg a kormányzati leállás befejezését. A törvény értelmében a kormányzat működésének finanszírozása február 8-ig biztosított.

A Napi.hu arról ír, hogy több tízmilliárd forintot hagyunk a bankoknál a készpénzfelvételek után. Eközben folyik a bankjegyek elleni hadjárat, bár a teljesen készpénzmentes Magyarország egyelőre nem reális cél.

A Magyar Idők összeállításából kiderül: londoni elemzők szerint év végére a mostani 310 körüli szintről 300-ra erősödhet a forint az euróval szemben, és ez az érték többéves távlatban is tartható. Az okok közt szerepel, hogy jelenleg a közép-európai régió mutatja az unió legjobb növekedési eredményeit. A magyar kormány idén 4,3 százalékos bővülést vár.

Kapcsolódó hang

LAPSZEMLE - GAZDASÁGI DAL 0123
 


A címlapról ajánljuk

Meghalt Tony Mendez

Az egykori CIA-ügynök legendás iráni túszszabadító akciója alapján készült Az Argo-akció...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018