eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A következő években folyamatosan erősödhet a forint

A Demokrata Párt megállapodott a republikánusokkal az amerikai kormányzati leállás befejezéséről – íjra a Portfolio. A Napi.hu szerint több tízmilliárd forintot hagyunk a bankoknál a készpénzfelvételek után. A Magyar Idők a forint erősödéséről ír.

A Portfolio cikke szerint a Demokrata Párt megállapodott a republikánusokkal az amerikai kormányzati leállás befejezéséről. Ezután az amerikai szenátus elsöprő többséggel, 81:18 arányban szavazta meg a kormányzati leállás befejezését. A törvény értelmében a kormányzat működésének finanszírozása február 8-ig biztosított.

A Napi.hu arról ír, hogy több tízmilliárd forintot hagyunk a bankoknál a készpénzfelvételek után. Eközben folyik a bankjegyek elleni hadjárat, bár a teljesen készpénzmentes Magyarország egyelőre nem reális cél.

A Magyar Idők összeállításából kiderül: londoni elemzők szerint év végére a mostani 310 körüli szintről 300-ra erősödhet a forint az euróval szemben, és ez az érték többéves távlatban is tartható. Az okok közt szerepel, hogy jelenleg a közép-európai régió mutatja az unió legjobb növekedési eredményeit. A magyar kormány idén 4,3 százalékos bővülést vár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×