eur:
394.14
usd:
369.94
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Kiszivárogtak az iPhone titkai az Apple-től

Kiszivárogtak az iPhone titkai az Apple-től

Kiszivárgott szinte minden fontos részlet az új iPhone-okról, noha az Apple elvileg csak kedden mutatja be legfrissebb fejlesztéseit. Iparági szakértők szerint még soha nem szivárgott ki ennyi információ a cégtől.

Két szakportál is hozzájutott az iOS operációs rendszer még ki nem adott verziójához, valamint az iPhone X és két iPhone 8 telefon leírásához - írja a BBC. Egy iparági szakértő szerint ilyen mértékű kiszivárogtatás még nem fordult elő az Apple-nél. A cég korábban gondosan ügyelt arra, hogy titkokban tartsa fejlesztéseit, és Tim Cook vezérigazgató már 2012-ben szót emelt a hasonló kémkedési ügyek elleni határozottabb fellépés érdekében.

Néhány részlet már augusztusban nyilvánosságra került, amikor az Apple kiadott néhány tesztkódot a HomePodok felhasználóinak. Az Apple-ügyekben jártas blogger, John Gruber szerint azonban ez is szándékos károkozás volt, egy rosszindulatú alkalmazott adhatta ki az információkat a 9to5Mac és a MacRumors számára. A forrását azonban sem ő, sem a két portál nem fedte fel.

Eddig a következő újdonságok szivárogtak ki:

  • jön az iPhone X, egy drága, csúcsminőségű telefon OLED kijelzővel 
  • az iPhone 8 és 8 Plus szerényebb módosításokkal
  • a Face ID, amely a Touch ID ujjlenyomat-felismerő rendszerét kiváltva arcazonosításra alkalmas
  • az Animoji, amely a felhasználó arckifejezéseit felhasználva készít emojikat
  • megújul az Apple Watch és az AirPod fülhallgató
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×