eur:
392.87
usd:
366.53
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Új megoldás: használt autó megbízható forrásból, átverés nélkül

Új megoldás: használt autó megbízható forrásból, átverés nélkül

Mindannyian ismerünk olyan történetet, amely a magyar használtautó-vásárlás veszélyeiről mesél, a kiábrándult vásárlókról és megannyi átverésről. Egy néhány hete indult portál csak ellenőrzött autókat kínál leinformált kereskedőktől, akiket majd a vevők is minősíthetnek.

A használtautó-vásárlásról be nem tartott ígéretek, tisztességtelen trükkök, és az esetek igen nagy százalékában elkeseredett, kiábrándult és pereket indító vásárlók jutnak az eszünkbe. Mai napig elhisszük, hogy megfogtuk az Isten lábát a hirdetésben szereplő csillogó, csúcskategóriás, hibátlan járművel, ráadásul ideális kilométerszámmal, egészen jó áron. Aztán a vásárlást követő héten a szervizben derül ki, hogy a jármű motorjának teljesítménye nem azonos a papíron szereplővel, a vezérműszíj túlhasznált, vagy éppen a kilométeróráját visszatekerték.

Ezt a sokakat érintő problémát szeretné orvosolni egy néhány hete indult oldal. A munkatársai arra vállalkoztak, hogy a manapság megjelenő, olykor kevésbé átlátható vagy teljesen valótlan használt autós hirdetésekkel szemben egy becsületes és tisztességes hirdetési portált hoznak létre, ráadásul maguk mögött tudhatják az ország legerősebb autós szakmai szerkesztőségét, a Totalcar csapatát.

Új megoldás: használt autó megbízható forrásból, átverés nélkül

Az új rendszerben a hirdetők közül

azok járnak a legjobban, akik az eladó autóról a lehető legtöbb hivatalos papírt töltik fel.

Az oldalon nem lehet pénzért kiemelni hirdetést. A keresések élére, azaz a legjobb ajánlatok közé az kerül, aki a legtöbb megbízható és igazolt dokumentumot csatolja autójához.

A hirdetéseket hozzáértő szakemberek ellenőrzik: megnézik a forgalmi korlátozás tényét, az egyedi azonosítókat és a hivatalos kilométeróra-állás bejegyzéseit az összes magyar rendszámos autó esetében a Belügyminisztérium hivatalos adatbázisában, illetve leellenőriznek minden egyes állapot- és előélet-dokumentumot, amit a hirdetők az autókhoz feltöltenek.

A minősítési rendszer a hirdetések ellenőrzése mellett a hirdetőket is részletesen górcső alá veszi.

Kizárólag olyan kereskedőktől vásárolhatunk, akiknek a szakmai és céges háttere rendezett,

illetve akikhez egy esetleges későbbi problémával kutatás nélkül visszatérhetünk. Ellenőrzik, hogy a kereskedő rendelkezik-e Magyarországon bejegyzett, jogszerűen működő vállalkozással, a cég áll-e csőd- vagy felszámolási eljárás alatt, áttekinthető-e a tulajdonosi szerkezete, a hirdető hány éve van a szakmában, rendelkezik-e állandó telephellyel, illetve megnézik azt is, hogy elérhetőségei és cégadatai mikor változtak utoljára.

Az oldal neppermentes környezetet és tiszta versenyt biztosít azon kereskedőknek, akik megbízható kínálatukkal emelkednének ki az eladók tömegéből. Az oldalra ingyenesen tölthetőek fel HD minőségű fotók, és azért sem szükséges plusz pénzt fizetni, hogy egy kereskedő hirdetése jó helyre kerüljön. Ehhez elégséges a megfelelő mennyiségű, átláthatóságot biztosító információt feltölteni, hiszen annál jobb helyre kerül a hirdetés, minél több az autó múltját igazoló dokumentum.

A kereskedőket nem csak az oldal mögött álló szakemberek minősítik. Két oldalról is hiteles értékelést kaphatunk, hiszen

a tényleges üzletkötések után a vásárlók szintén minősíthetik

az adott kereskedőt.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Vér tapadhat az Apple termékeihez?

Vér tapadhat az Apple termékeihez?

A Kongói Demokratikus Köztársaság kormánya felszólította az Apple-t: tisztázza, tudatában van-e annak, hogy termékei előállításához felhasznált ásványi anyagok között lehetnek olyanok is, amelyek a konfliktusok sújtotta területekről származnak. A kormány által megbízott nemzetközi jogászcsoport levelet küldött Tim Cooknak és az Apple francia leányvállalatának, amelyben aggodalmukat fejezték ki és válaszokat követeltek arra, hogyan biztosítja az Apple ellátási láncának átláthatóságát egy olyan régióban, ahol több mint 100 fegyveres csoport tevékenykedik - közölte az ABC News.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×