INFORÁDIÓ 
2020. július 8. szerda
Ellák

cigaretta

dohánybolt

doboz

Több lesz a cigarettásdobozban

InfoRádió

Hamarosan húsz szálból álló cigarettacsomagok váltják fel a trafikokban az eddigi 19 szálas dobozokat, a régi dobozokat csak májusig árusíthatják a dohányboltok. Az árak alakulásáról a gyártók döntenek - írja a Magyar Idők.

Az elmúlt években 19 szálat tartalmaztak az idehaza piacra dobott dobozok, az ilyen kiszerelés azonban hamarosan eltűnik - számolt be cikkében a Magyar Idők.

Orosz Zoltán, a Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetségének elnöke a lapnak elmondta: az uniós dohányirányelv rendelkezései előírják, hogy a cigarettásdobozok húsz szálat tartalmazzanak. A 19 szálas csomagolási egységek gyártása 2016. december 31-én véget ért, ezeket május 20-ig kínálhatják a dohányboltok.

Az év eleje óta a piacra dobott dohányáruk csomagolásán lévő hatósági jelzés már nem tünteti fel az árat. Az új szabályok szerint hetente kétszer, csütörtökön és hétfőn változtathatnak áraikon a dohánygyárak. A lap azt írja: egyesek szerint a cigarettaszálak számának emelkedésével a csomagok ára is nőhet, mások szerint viszont az új árazási rendszer módot adhat a piaci árversenyre.

A termékek aktuális áráról a fogyasztó a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján tájékozódhat. A változásokat a NAV egy munkanappal korábban, vagyis szerda és péntek délután adja közre az interneten - mondta el Suller Attila. A hatóság sajtófőnöke kiemelte: az árak alakulását a NAV nem befolyásolhatja, arról a gyártók döntenek, hatósági árról tehát nincs szó.

A regiszterekben fogyasztási dohányok mellett szivar- és szivarkafajták, valamint több cigarettamárka is szerepelt az új árakkal.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018