eur:
389.69
usd:
363.58
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Az albérletárak sem nőnek az égig

Az albérletárak sem nőnek az égig

Mindenképpen alábbhagy az árak emelkedése az albérletek piacán – mondta az InfoRádiónak az Otthontérkép vezető elemzője. Mester Nándor kiemelte: Budapesten a kisebb méretű bérleményeket keresik, főként a 11., a 13. és a 7. kerületekben.

"Tapasztalataink szerint az albérletet keresők jelentős tömege inkább a kisebb-közepes méretű lakásokat keresi, a területet tekintve pedig a 11., a 13. és a 7. kerületet preferálják" – mondta el az InfoRádiónak az Otthontérkép vezető elemzője.

"Ha az árakat tekintjük,

közkedvelt az 50-75 ezer forint közötti, a belső kerületekben pedig a 100-135 ezer forint közötti havi albérletidíj-sáv"

– tette hozzá Mester Nándor.

Egy érdekes új ingatlanpiaci fejleményre is felhívta a figyelmet a szakértő.

Nevezetesen arra, hogy vannak olyan ingatlanfejlesztők, amelyek új építésű lakásokat árulnak, de újabban rövid távú bérbeadásra szakosodott üzletágakat is indítanak.

"Elsősorban a 7., a 8. és a 13. kerület belvároshoz közeli részén működő ingatlanfejlesztők vágtak bele ebbe az üzletbe" – mutatott rá Mester Nándor, megjegyezve: az alkalmazkodás tehát ezen a téren már megkezdődött.

Ugyanakkor a magánvásárlók is igyekeznek alkalmazkodni a piaci viszonyokhoz.

"Megpróbálják felvásárolni egy adott körzetben, akár egy adott épületen belül is a különböző méretű lakásokat, így könnyebben tudják kiszolgálni az albérlet-keresőket" – jelezte a vezető elemző.

Mester Nándor szerint egyértelmű, hogy erős csökkenés van az albérletek árában, de nagyon jelentős a területi differencia.

"Az biztos, hogy

az a fajta őrült tempó, ami az albérletárak növekedését mutatta az elmúlt 2-3 évben, erősen csökkenőben van. A kereslet azonban még mindig jelentősen meghaladja a kínálatot, ezért nem valószínű az albérletárak csökkenése"

– mondta az Otthontérkép vezető elemzője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×