INFORÁDIÓ 
2019. november 18. hétfő
Jenő

gazdaság

digitalizáció

cseresnyés péter

deutsch tamás

digitális jólét program

Így digitalizálódik Magyarország

Infostart / InfoRádió

A kormány ösztönözni fogja a gazdaság digitalizációját, és a társadalom digitális ismereteinek bővítését, mert ez nemcsak a növekedést támogatja, hanem a versenyképességet is javítja - hangzott el a T-systems Symposiumán.

Növelik a foglalkoztatást és a szektor hozzájárulását az ország gazdasági teljesítményéhez azok az intézkedések, amelyeket a kormány a következő 3 évben tervez az infokommunikációs szektorban – mondta a nemzetgazdasági minisztérium államtitkára.

Cseresnyés Péter hozzátette: a szektor közvetlen hozzájárulása a magyar GDP-hez arányát tekintve a harmadik legnagyobb volt az unióban, az ágazat részesedése a nemzetgazdaság teljes kiviteléből 8,3 százalékot ért el 2015-ben.

„Olyan intézkedéseket tervezünk, amelyek révén három év alatt az infokommunikációs szektorban foglalkoztatottak száma mintegy 20 ezer fővel a szektor bruttó kibocsátása és a bruttó hozzáadottérték-termelése pedig mintegy öt százalékkal emelkedhet” - mondta Cseresnyés Péter.

Az államtitkár szerint a digitális technológia elterjedése nemcsak a gazdasági növekedés fenntarthatóságát támogatja, hanem a gazdaság versenyképességet is.

A digitális jólét programért felelős miniszteri biztos azt mondta: nemcsak a gazdaságnak, hanem a társadalomnak is digitalizálódnia kell. Ehhez pedig a digitális infrastruktúra fejlesztési programokat fel kell gyorsítani – tette hozzá Deutsch Tamás.

„Nem csupán arra törekszik a Digitális Jólét Program, hogy belátható időn belül – 2020-ra mintegy 28-30 ezresre prognosztizált informatikushiány problémáját megoldja, hanem arra törekszik, hogy Magyarországon a több mint 4,5 millió, az átlagnál nagyobb digitális kompetenciával bíró munkavállaló dolgozzon a magyar gazdaságban” - közölte a miniszteri biztos.

Deutsch Tamás elmondta: a társadalom digitális kompetenciáját fejlesztheti a magyar oktatási rendszer digitális átalakítása, illetve támogatja ezt a folyamatot az is, hogy jövőre 17, majd 2018-tól 5 százalékra csökken az internet-szolgáltatás áfája, ezek azok a lépések, amelyek a társadalmat felkészítik a gazdaság digitális átalakulására.

Kapcsolódó hang

Így digitalizálódik Magyarország
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018