eur:
389.61
usd:
363.54
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Egyre jobbak a magyar borok

A magyar borok javuló minőségét méltatta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Hozzátette, hogy az Auchan őszi vásárán 22 borvidék teljes repertoárja megjelenik, az akció keretében közel 700 féle bor - köztük számos borkiválóság - közül lehet választani, és a rendezvény nemcsak a magas színvonalú, kiváló borokat népszerűsíti, hanem a kapcsolódó élelmiszereket is.

Fazekas Sándor fontosnak nevezte, hogy erősödjön a borászok kapcsolata a kereskedőkkel, és hozzátette, hogy a nagyáruházak kínálatában a magyar italok és élelmiszerek a világ távoli tájaira is a fogyasztók kosarába kerülhetnek.

Kiss Eliza kiemelt borágazati ügyekért felelős miniszteri biztos úgy fogalmazott, hogy a programsorozat az egyik legfontosabb esemény a szőlő- és borágazat számára. Felidézte: az ágazatban dolgozók mellett az ágazatvezetés is sokat tesz azért, hogy minél jobb minőségű termékek készüljenek. Szólt arról is, hogy sikeres kezdeményezés volt a három és fél éve indult nemzeti borkiválóság program, amely a fogyasztó számára garantálja a jó minőséget, azt, hogy a termék mögött komoly kiválasztási rendszer és metódus áll. Jelezte: a borkiválóság portfólió megmutatja a magyar borok színességét, de az is fontos szempont, hogy nemcsak prémium kategóriás borok találhatók ebben a válogatásban, hanem a mindennapok borai is.

Benoit Barbault, az Auchan Magyarország Kft. termékigazgatója egyebek mellett arról beszélt, hogy az október 26-ig tartó kéthetes akcióban a vásárlók kedvező áron juthatnak hozzá a Földművelésügyi Minisztérium Nemzeti borkiválóságok kiadványában is jegyzett borkülönlegességhez. Hangsúlyozta: borkínálatuk kialakításában kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy sok hazai pincészettel dolgozzanak együtt, és ennek keretében felvevő piacot biztosítanak a magyar pincészetek számára. Hozzátette, hogy áruházaik kínálatában több mint 110 magyar pincészet borait lehet találni, ez összességében mintegy 98 százalékát teszi ki eladásaiknak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×