eur:
389.63
usd:
361.9
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Egyre kevesebb a rezsitartozás

Tovább mérséklődött a gáz- és áramfogyasztást időben nem fizetők száma és a tartozás nagysága is idén - derült ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal adataiból. A szervezet szóvivője azt mondta: a lejárt áramtartozás nagysága június végén 17,7, a földgáznál 12,2 milliárd forint volt, de ebben azok is benne vannak, akik akár csak egy napot is késtek a fizetéssel.

2016 júniusában az előző év azonos időszakához képest a villamos energia területén mintegy 41 ezerrel kevesebb lakossági fogyasztó tartozik összesen mintegy 1,1 milliárd forint értékben, míg a földgáznál 56 ezerrel kevesebb felhasználó tartozik 3,6 milliárd forint értékben - közölte  a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szóvivője.

Scherer Zsolt elmondta, hogy ez egy kedvező tendencia, ami beleillik abba trendbe, amit évek óta figyelnek.

„A villamos energiánál 320 ezer hátralékos felhasználó van, míg ha ugyanezt megnézzük a földgáz tekintetében, 450 ezer felhasználót jelent” - részletezte a MEKH szóvivője.

„Ha úgy vesszük, ez még mindig sok, de a trendet figyelembe véve ez egy folyamatosan csökkenő képet mutat” - tette hozzá.

Scherer Zsolt a tendenciával kapcsolatban elmondta: 2015 júniusa és 2016 júniusa között a villamos energia területén 4,3 százalékkal csökkent a hátralékos felhasználók száma, míg ugyanez a gázban még sokkal kedvezőbb: 11 százalék felett van a csökkenés.

Hozzátette: ezekben a számokban azok is benne vannak, akiknek maximum 30 napos tartozásuk van, vagyis ha valaki csak egy napot késik a fizetéssel, már beletartozik ebbe a körbe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×