eur:
394.71
usd:
365.58
bux:
65142.45
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Leállították a paksi atomerőmű 1. blokkját!

Az irányítástechnikai berendezés meghibásodása miatt leállították a Paksi Atomerőmű 1. blokkját csütörtök reggel. A szakemberek dolgoznak a hiba pontos behatárolásán és elhárításán.

A blokk a meghibásodása miatt automatikusan, az ilyen esetekre előzetesen kidogozott terv szerint és a nukleáris biztonsági előírásoknak megfelelően állt le - közölte honlapján az Országos Atomenergia Hivatal.

A hatóság közlése szerint, az eset a védelmi rendszerek automatikus működését nem igényelte, a blokk biztonsága nem volt és nincs veszélyeztetve. A reaktor jelenlegi, a nukleáris biztonsági szabályok szerint beállított üzemállapota időkorlátozás nélkül fenntartható, a javítás elvégezhető. A blokkot a hiba feltárását és kijavítását követően az OAH hatósági felügyelete mellett fogják visszaindítani - közölték.

Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI kérdésére elmondta, hogy a reaktor várhatóan már pénteken délben újra csatlakozik a hálózatra. A műszaki hiba és annak elhárítása a másik három blokk üzemelését nem befolyásolja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×