eur:
393.75
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A minisztérium tudjon minden külföldön nyaraló magyar állampolgárról

Külföldi nyaralás előtt mindenképp érdemes a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) honlapján regisztrálni, hogy ha bármi történne az utazóval, a KKM konzuli szolgálata ismerje a turista elérhetőségét - mondta a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) alelnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Molnár Judit felhívta a figyelmet az utasbiztosítás megkötésének fontosságára is.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a Franciaországba utazók a terrorkészültség ellenére nem tudnak speciális biztosítást kötni, ugyanakkor a sok biztosítónál a biztosítási kockázatok idén már a terrorcselekményekből származó sérülésekre is kiterjednek.

A MUISZ alelnöke arról is beszámolt, hogy vélhetően a párizsi és a brüsszeli terrortámadások miatt, az első negyedévben az előfoglalások száma jelentősen elmaradt az előző év azonos időszakának rendkívüli teljesítményétől.

A magyar turisták kedvelt belföldi úti céljai közül kiemelte a Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó környékét, illetve a wellness-szállodákat.

A külföldi helyszínek közül pedig Horvátország, a görög szigetek, Bulgária, valamint Olaszország és Spanyolország található a közkedvelt úti célok között - mondta Molnár Judit.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×