eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Oroszország növeli olajtermelését

Oroszország idén 1,9 százalékkal növeli olajtermelést, ami csak első hallásra mond ellent a néhány OPEC-országgal kedden kötött, termelésbefagyasztásról szóló előzetes megállapodásnak - mondta Kirill Molodcov orosz energiaügyi miniszterhelyettes csütörtökön.

Rámutatott: kedden arról állapodott meg előzetesen Oroszország, Szaúd-Arábia, Katar és Venezuela, hogy a január 11-i szinten befagyasztják az olajtermelésüket. Ekkor az orosz olajtermelés 1,9 százalékos növekedést jelzett decemberrel összevetve és ezt a növekményt Oroszország egész évben képes fenntartani - mondta az illetékes.

Január egészében az orosz olajtermelés rekordszintű volt, napi 10,88 millió hordó, ami 1,5 százalékkal haladta meg a decemberit.

Szerdán Irán jelezte, hogy támogatja a kőolaj termelésének a befagyasztására vonatkozó, kedden született dohai megállapodást.

A termelés befagyasztását akkor vállalják az olajtermelők, ha a megállapodáshoz más olajtermelők is csatlakoznak.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×