eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Modern eszközökkel készül az árvizekre a vízügyi főigazgatóság

Az árvizek által okozott károk megelőzését és elhárítását szolgáló létesítmények biztonságos fenntartásához, a védekezési feladatok hatékony végrehajtásához szükséges gép-, eszköz- és műszerparkját fejleszti 9,8 milliárd forintos beruházással az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF).

A projekt az Európai Unió Kohéziós Alapjának támogatásával, állami társfinanszírozással valósul meg - tájékoztatott az OVF szerdán.

Az idén megvalósuló beruházás keretében a vízügyi ágazat eszközfejlesztésére kerül sor: áramfejlesztőket és elektromos rendszereket, cölöp- és szádfalverőket, emelő- és anyagmozgató gépeket, földmű fenntartó- és karbantartó gépeket, szivattyúkat, közúti járműveket, hidrometriai eszközöket, meder- és műtárgyfelmérő eszközöket szereznek be.

A közlemény szerint a hazai települések 40 százalékát erősen veszélyeztetik a vizek, és jelentős a komoly védekezést igénylő területek nagysága, így kiemelten fontos a vízügyi főigazgatóságnak a hazai árvizek kezelését, a védekezés irányítását szervező tevékenysége.

Az OVF alá tartozó 12 vízügyi igazgatóság kezelésében lévő árvízvédelmi létesítményekben a károk jellemzően a levonuló árvizek miatt keletkeznek. Emellett a műtárgyak szerkezeti elemeinek korróziója, elöregedése, a vízmércék rongálódása miatt is előállnak javítási igények. A fenntartási munkák keretében a legszükségesebb feladatokat a vízügyi szakemberek folyamatosan elvégzik, azonban időről-időre szükségessé válik új eszközök és berendezések beszerzése - közölte vízügyi főigazgatóság.

A tervezett fejlesztés hozzájárul az EU árvízi irányelv megvalósításához, az árvízi kockázatok csökkentéséhez - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×