INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Tarolnak a wellness szállodák a hosszú hétvégén

Infostart / InfoRádió
A legtöbb vidéki wellness szálloda megtelt a hosszú hétvégére - mondta az InfoRádiónak a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. Niklai Ákos hozzátette: a legnépszerűbb célpontok Hajdúszoboszló, Zalakaros, Hévíz, de nagyon kedvelt Szeged és Eger is.

"A vidéki szállodák és ott is főként a wellness és gyógyszállodák jelentős része már hetekkel ezelőtt megtelt és jelezte, hogy további foglalásokat már nem tud fogadni. Tehát mondhatjuk, hogy a legtöbb vidéki minőségi szálloda erre a hosszú hétvégére megtelt" - mondta el az InfoRádiónak a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

Niklai Ákos hozzátette: ez szinte már a fogyasztói szokásokhoz tartozik, hiszen a hazai lakosság nagy része családjával, barátaival előre megtervezi a hosszú hétvégéket és kiválasztja a számára megfelelő szállodát.

"Úgy gondolom, hogy ezen a hosszú hétvégén az ebben a hónapban szokásos hétvégékhez képest 15-20 százalékkal magasabb foglaltságot fognak elérni a szállodák. Tehát a hosszú hétvége jelentős forgalomnövelő tényező a szállodák életében" - jelezte a szakember.

Mindez ugyanakkor - mint hozzátette - nem vonatkozik Budapestre, hiszen a fővárosban elsősorban külföldi vendégek vannak.

"Úgy mondanám, hogy Budapesten normál októberi hétvége lesz. A főváros változatlanul rendkívül népszerű az őszi időszakban is, így viszonylag magas foglaltsággal és magas bevételekkel számolunk" - mondta a szállodaszövetség elnöke.

Niklai Ákos elmondta, hogy a hazai lakosság elsősorban vizek mellett szeret ilyenkor tartózkodni: Hajdúszoboszló, Hévíz, Zalakaros a legnépszerűbb célpontok, de a kisebb települések is vonzóak, ahol természetes vagy mesterséges víz van. Másodlagosak ilyenkor a megyeszékhelyek, bár például Szeged rendkívül népszerű. Nagyon kedvelik a vendégek Egert is, ahol kombinálni lehet a történelem és a történelmi várost, illetve a gyógyászatot és a fürdést.

"Jellemzően két-három éjszakát töltenek a hosszú hétvégén szállodában a látogatók, de van, aki megtoldja ezt még néhány nappal, az őszi szünetre való tekintettel" - fűzte hozzá a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

Hanganyag: Kaputa Júlia


A címlapról ajánljuk