eur:
389.4
usd:
362.74
bux:
68118.53
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Az emberformájú robot bort árul a franciáknak

Bemutatkozott Európában a Pepper nevű emberformájú robot, amely egy francia szupermarket vásárlóinak segít majd a borválasztásban - közölte a gyártó, az Aldebaran Robotics.

"Fő célunk, hogy szórakoztassuk az embereket, és lássuk, hogyan reagálnak egy robotra az üzletben" - mondta el Magali Cubier, az Aldebaran marketingigazgatója, aki a WSDJ Live kaliforniai konferencián mutatott be két interaktív robotot.

A párizsi régió Claye-Souilly települése Carrefour áruházának különböző osztályain helyeztek el hét robotot, amelyeket arra programoztak, hogy ételrecepteket ajánljanak, segítsenek a borok kiválasztásában, és felmérjék a vásárlók elégedettségét.

A Pepper első ízben Japánban került forgalomba. A 98 százalékban a japán Softbank tulajdonában lévő Aldebaran francia vállalat 4000 robotot adott el a szigetországban a "gépember" júniusi piacra dobása óta.

A vállalat havonta 1000 robotot értékesít 1500 eurós áron (467 ezer forint), ehhez jön még három éven át a havi mintegy 200 eurós (62 ezer forint) bérleti díj. Az érzelmeket felismerni és kimutatni képes Pepperrel Kaliforniában újabb partnereket keresnek az amerikai terjeszkedéshez.

Az Aldebaran adatai szerint a Pepper vásárlói elsősorban vagy otthoni társat keresnek, vagy a kereskedelemben kívánják felhasználni.

Az új típusú robot nemzetközi elterjedését akadályozza, hogy nehezen adaptálható az érzelmek kifejezésére a világ különböző kultúráiban. A Pepper egyelőre kezet tud fogni a francia vásárlókkal, de nem tud még puszit adni nekik. Magali Cubier azonban megígérte, hogy foglalkoznak a kérdéssel.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
MBH Bank: A rendszeres megtakarítók átlagosan havi 80 ezer forintot tesznek félre

MBH Bank: A rendszeres megtakarítók átlagosan havi 80 ezer forintot tesznek félre

A megtakarítással rendelkező magyar lakosság 48%-a alkalmanként tesz félre, a rendszeresen megtakarítók pedig általában havonta és körülbelül 80 ezer forinttal tudják növelni megtakarításukat – derült ki az MBH Csoport reprezentatív kutatásából, amely a magyar lakosság befektetési, megtakarítási szokásait vizsgálta. A befektetett tőke biztonsága továbbra is vezető szempont a válaszadók között, noha az utóbbi évek inflációs környezetében ezzel együtt felértékelődött a hozam fontossága is. A befektetések kezelésében a személyes és az online ügyintézés egyaránt népszerű, tanácsok esetében pedig elsősorban a banki szakértőkre hallgatnak a megtakarítók. A megtakarítással rendelkezők aktívan érdeklődnek a pénzügyek iránt, havonta akár többször is tájékozódnak, informálódnak a befektetési lehetőségekről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×