eur:
389.39
usd:
363.15
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A Modern Városok program miatt módosul az idei költségvetés

A parlament költségvetési bizottsága, a Modern Városok program finanszírozására 25 milliárd forinttal javasolja megemelni az idei költségvetés bevételi és kiadási oldalát is, így a hiány összege változatlan marad - a módosítás szerdán jelent meg a parlament honlapján.

Az összegző módosító javaslat az idei költségvetés napirenden lévő módosításához érkezett a szakbizottságtól.

A 25 milliárd forintos bevételi többlet két tételből áll össze: az áfa-bevételek 12 milliárd, a jövedéki adó 13 milliárd forinttal emelkedik, így a teljes bevételi oldal 16 445 724,5 millió forintra módosul.

A szintén 25 milliárd forinttal megemelt kiadási oldal pedig 17 338 128,6 millió forint lesz.

A hiány továbbra is 892 404,1 millió forint.

A Modern Városok program egy szerződéssorozat, amelyet 23 megyei jogú várossal kötött meg a kormány. A bizottsági indoklás szerint "szükséges, hogy az idei évben egy - a valós teljesítésekhez rugalmasan igazodó és igazítható - előirányzat kerüljön létrehozásra a fejlesztési feladatok, illetve azok előkészületeinek finanszírozására."

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×