eur:
394.06
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

A kormány nem kötött semmilyen megállapodást Szlovákiával Bős-Nagymaros ügyében

A kormány semmiféle megállapodást nem kötött a szlovák féllel Bős-Nagymaros ügyében, a cél továbbra is a magyar érdek maradéktalan érvényesítése, így főként a Szigetköz vízpótlásának biztosítása - mondta Baranyai Gábor, a határokkal osztott természeti erőforrások fenntartható használatáért felelős miniszteri biztos szerdán az MTI-nek.

Kifejtette: "Magyarország a demokratikus átalakulás hajnala óta, közel három évtizede egy célt követ, nevezetesen azt, hogy a Duna és környezete állapotában ne következzen be komoly és visszafordíthatatlan romlás, valamint a már bekövetkezett károk következményeinek enyhítése". Hozzátette, hogy a magyar érdekek között első és legfontosabb helyen szerepel a Szigetköz vízpótlása, valamint a főmeder és a mellékágak összekapcsolása.

"Magyarországot és Szlovákiát nemzetközi kötelezettségvállalásuk, valamint a hágai Nemzetközi Bíróság ítélete egyaránt tárgyalásra kötelezi. Hazánk e tárgyalások során értékeli a szlovák fél konstruktív együttműködési készségét. A határozott magyar álláspont és annak következetes képviselete kizárja, hogy a Duna kérdésében olyan megoldás jöjjön létre, amely a hazánk érdekeivel meg ne egyezzen" - fejtette ki Baranyai Gábor.

Mint mondta, a kormányzat kész az átláthatóság szellemében a szakmai szervezetekkel, így különösen a Magyar Tudományos Akadémiával folytatott eszmecserére és örömmel vesz minden, a magyar érdekek érvényesítését elősegítő javaslatot.

Baranyai Gábor ismét hangsúlyozta: a kormány semmiféle megállapodást nem kötött a szlovák féllel.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×