eur:
389.19
usd:
362.6
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A Nokia kivásárolja a Siemenst

A Nokia kivásárolja a Siemens AG. 50 százalékos részesedését a Nokia Siemens Networks (NSN) mobil hálózati berendezés gyártó közös vállalatból.

Az 1,7 milliárd eurós kivásárlásról létrejött megállapodást hétfőn a Nokia jelentette be. Az NSN 2007 áprilisában jött létre mobil hálózati berendezések gyártására. A vállalat már 150 országban működött közre mobil hálózati infrastruktúra kiépítésében.

A szükséges hatósági engedélyek megszerzése függvényében a Nokia az ügylet lezárására az idei harmadik negyedévben számít.

A negyedik generációs (4G), más néven Long Term Evolution (LTE) mobil hálózati berendezések gyártására helyezett hangsúlynak és költségcsökkentési programjának köszönhetően az NSE nyereségesen működik, szemben az Apple és a Samsung által támasztott verseny miatt az okostelefon piacról gyakorlatilag kiszorult Nokiával. Az idei első negyedévben az NSN 196 millió euró üzleti eredményt ért el.

A finn Helsingin Sanomat napilap hétfői száma ugyanakkor a birtokában került bizalmas NSN-dokumentumokra hivatkozva arról számolt be, hogy a Nokia Siemens Networks szerződéses beszállító partnereinek értékesíteni kívánja termelő eszközeinek egy részét, egyebek között a Foxconn Technology Co., a Flextronics International Ltd., a Sanmina-SCI Corp. és a Jabil Circuit Inc. vállalatoknak.

Az NSN finnországi szóvivője a Dow Jones hírügynökségnek nem kommentálta a lap értesülését.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×