INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Újabb stratégiai megállapodást köt a kormány

InfoRádió / MTI
A kormány a tiszaújvárosi központú Jabil Circuit Magyarország Kft.-vel köti a következő stratégiai megállapodást - derül ki a keddi Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatból.

A kormány a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkárát - Cséfalvay Zoltánt - hatalmazza fel a megállapodás megkötésére.

Az 1966-ban alapított, floridai székhelyű Jabil Circuit Inc. a világ elsőszámú elektronikai vállalatainak beszállítójaként vezető szerepet tölt be a világpiacon az elektronikai készülékek gyártása, tervezése és szervizelése területén. A Jabil 20 országban, 60 telephelyen több mint 100 ezer munkavállalót foglalkoztat.

A Jabil Circuit Magyarország Kft. három egységet üzemeltet Magyarországon. A tiszaújvárosi összeszerelő üzemében, a szervizelési és integrált logisztikai szolgáltatásokat nyújtó szombathelyi, valamint pécsi telephelyén összesen mintegy 7500 embernek ad munkát. A Jabil eddig 300 millió dollárt fektetett be Magyarországon, 2010-es hazai árbevétele 276 milliárd forint volt.

A magyar kormány eddig a Coca-Colával, a Richter Gedeon Nyrt.-vel, az Alcoa-Köfém Kft.-vel, a Daimler AG-vel, a Magyar Suzuki Zrt.-vel, a Hankook Tire Kft.-vel, a Microsoft Magyarország Kft.-vel, a GE Hungary Kft.-vel, a Stadler Trains Magyarország Vasúti Szolgáltató Kft.-vel, a TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt.-vel, az IBM Magyarország Kft.-vel, valamint a Tata Consultancy Services Magyarországi Fióktelepével kötött stratégiai együttműködési megállapodást.

A címlapról ajánljuk