eur:
395.28
usd:
366.7
bux:
65382.19
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Emiatt aggódik a Fitch

Valószínűtlen, hogy a Fitch a befektetési kategóriába emeli Magyarország hitelbesorolását, mielőtt a gazdaság több jelét adja a potenciális növekedési képességnek, továbbá a jegybanki politika területén is gondok lehetnek - mondta a nemzetközi hitelminősítő illetékes igazgatója újságíróknak Varsóban.

Valóban nagyon nehéz lenne a magyar besorolást befektetési kategóriájúvá minősíteni, mielőtt a potenciális növekedést illetően nem mutatkozik valódi javulás - tette hozzá Matteo Napolitano.

A Fitch amiatt is aggódik, hogy a magyar jegybank élén bekövetkező változás a monetáris politikában is unortodox eszközöket hoz, tükrözve a magyar kormány által gyakran alkalmazott nem konvencionális megoldásokat - mondta Napolitano. Hozzáfűzte azonban, hogy várakozása szerint a jegybank az új vezetés alatt is visszafogott magatartást fog tanúsítani, s ő nem számít nagyobb megrázkódtatásokra.

A Fitch tavaly decemberben megerősítette Magyarország szuverén adósosztályzatait, a besorolások kilátását pedig negatívról stabilra javította, azzal a véleményével indokolva a döntést, hogy a magyar kormány haladást ért el az államháztartási hiány csökkentésében és az államadósság stabilizálásában. A megerősítés Magyarország hosszú futamidejű deviza- és hazai államadósságának "BB plusz", illetve "BBB mínusz" besorolására, a Magyarországon bejegyzett kereskedelmi adósok besorolásának felső határát jelentő "BBB" országplafonra, valamint a rövid futamidejű szuverén devizakötelezettségek "B" minősítésére vonatkozik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×